Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kombinowałem trochę sam ale jestem kiepski w kodach oraz tego typu sprawach.

Mam pytanie jak zrobić w ogłoszeniach/reklamie IP. Shoutbox efekt podobny do tego http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex2/ajaxticker.htm lub http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex2/fadescroll.htm (bez ramki i innych rzeczy, sam tekst aby się zmieniał) (nie musi być konkretnie na podstawie tamtych kodów ^_^ )

dokładnie chodzi mi o ten efekt w tym miejscu:

U4558-1252169647.png

Wie ktoś jak takie coś osiągnąć i czy jest sens robić coś tak skomplikowanego;) ;)

Opublikowano

thanks.gif

dzięki za informacje, jednak nie zadziałało mi w SB. a i wolałbym jednak dynamicznie zmieniający się tekst.

może ktoś inni wie jak by to zrobić ? na pewno nie tylko mi by się przydał taki mini tutek/informacja ^_^

Opublikowano

Dla mnie jest sens i dla innych pewnie tez by był. Ponieważ ludzie czatujący w SB podczas czekania na odpowiedz itp, mogli by zobaczyć rożne ogłoszenia.

Z szacunku dla użytkowników tez nie chce im zaśmiecać za dużo miejsca dlatego jedna linijka do jednego ogłoszenia jest w porządku ale niestety z nadmiary ogłoszeń wszystkiego ładnie nie dało by się wkomponować. Dlatego najlepszym rozwiązaniem jakie widzę jest zmieniający się tekst. No chyba że macie inne pomysły/idee na takie coś ^_^ ?

z drugiej strony dziwi mnie fakt "javascript jest zabroniony w IP.Board ze względu na możliwość nadużyć i naruszenia bezpieczeństwa."

przecież tylko admin mógłby takie rzeczy edytować

to czy jest to możliwe czy nie da rady ? ;)