Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Postanowiłem wykorzystać strukturę for i subfor do skategoryzowania Custom Pages by DawPi :)

Jednak pojawiło się kilka problemów:

1.

28iyufm.jpg

Czy można wyrzucić (w tym jednym forum) liczbę tematów i odpowiedzi oraz ostatni post? Tak żeby wyświetlał się jedynie tytuł forum wraz z opisem?

Przy robieniu forum z samymi przekierowaniami, liczba tematów i postów będzie równa 0, a ostatni post: ---

2. Czy można usunąć wyświetlanie subfor TYLKO dla jednego, wybranego forum?

Lista Custom Pages będzie właśnie subforami, a uzbiera się ich trochę...

Z góry dzięki :)

• Manager
Opublikowano

Najprościej by było objąć warunkiem kod w ACP w zarządzaniu skinem, wg takiego schematu:

<if test="! in_array($zmienna, array(1, 2, 3 ) )"> kod wyświetlający treść/ikonę </if>

Tłumaczę:

array(1, 2, 3 )

To tablica zawierająca ID'sy for których nie należy pokazywać danego elementu.

$zmienna

W zależności od bitu jaki będziesz zmieniał należy tam dodać kod zmiennej oznaczającej ID forum przetwarzanego w pętli.

Ad 2 - to już chyba sobie kiedyś odpowiedziałeś. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

O ile z początkiem spróbuję powalczyć, o tyle drugiej części kompletnie nie rozumiem

$zmienna

W zależności od bitu jaki będziesz zmieniał należy tam dodać kod zmiennej oznaczającej ID forum przetwarzanego w pętli.

Jak dodać zmienną w bicie, gdzie występuje sam html? O co chodzi z tą pętlą?

Ad 2 - to już chyba sobie kiedyś odpowiedziałeś. :)

O rly?! Spróbuję w takim razie znaleźć rozwiązanie :)

• Manager
Opublikowano

Może inaczej: liczyłem na to, że znajdziesz bity odpowiedzialne za wyświetlanie informacji, które chcesz ukryć i mi podasz te fragmenty bym Ci pomógł dostosować kod do tego, co napisałem. :)

---

Opublikowano

OK, więc za wyświetlanie statystyk i ostatniego postu odpowiada następujący kod (Widok forum --> forumIndexTemplate):

<td class='altrow stats'>
								<ul>
									<li>{$forum_data['topics']} {$this->lang->words['topics']}</li>
									<li>{$forum_data['posts']} {$this->lang->words['replies']}</li>
								</ul>
							</td>
							<td>
								<ul class='last_post'>
									<if test="hidelastinfo:|:$forum_data['hide_last_info']">
										<li>{$this->lang->words['f_protected']}</li>

Nigdzie natomiast nie mogę znaleźć odpowiedzi na swoje drugie pytanie dotyczące wyłączenia wyświetlania subfor dla wybranego forum ;)

Kod odpowiedzialny za wyświetlanie listy:

<if test="showsubforums:|:$forum_data['show_subforums'] AND count( $forum_data['subforums'] ) AND $forum_data['show_subforums']">
									<h5 class='hide'>{$this->lang->words['subforums']}</h5>
									<ol class='subforums'>
									<foreach loop="sub_subforums:$forum_data['subforums'] as $__id => $__data">
										<if test="showSubForumsLit:|:$__data[3]"><li class='newposts'><else /><li></if><a href="{parse url="showforum={$__data[0]}" seotitle="{$__data[2]}" template="showforum" base="public"}" title='{$this->lang->words['go_to_forum']}'>{$__data[1]}</a></li>
									</foreach>

• Manager
Opublikowano

A tak:

<if test="$forum_data['id'] != X">
                                                                       <if test="showsubforums:|:$forum_data['show_subforums'] AND count( $forum_data['subforums'] ) AND $forum_data['show_subforums']">
                                                                               <h5 class='hide'>{$this->lang->words['subforums']}</h5>
                                                                               <ol class='subforums'>
                                                                               <foreach loop="sub_subforums:$forum_data['subforums'] as $__id => $__data">
                                                                                       <if test="showSubForumsLit:|:$__data[3]"><li class='newposts'><else /><li></if><a href="{parse url="showforum={$__data[0]}" seotitle="{$__data[2]}" template="showforum" base="public"}" title='{$this->lang->words['go_to_forum']}'>{$__data[1]}</a></li>
                                                                               </foreach>
</if>

Gdzie X to forum w którym nie chcesz wyświetlać subfor..

• Lubię to 1

---

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Coś musiałem schrzanić przy pierwszym podejściu. Za drugim razem funkcja oczywiście działa poprawnie. Dzięki! :)

Przy okazji pytanko: Jak wrzucić kilka różnych ID do tego if? Po przecinku?

No i pozostaje wciąż problem wyświetlania ostatnich tematów/postów w dziale...

EDIT: Zrobiłem analogicznie i śmiga pięknie :) Dzięki wielkie! :)

Napisz mi jeszcze, proszę, jak wrzucić w tę funkcję kilka ID i będę cały happy!

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.