Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam mały problem, otóż nie mogę dodać awatara oraz zdjęć za pomocą funkcji > Wyślij obrazek z komputera.

Jeżeli natomiast skorzystam z funkcji > Podaj adres URL awatara, to działa poprawnie w przypadku zdjęć nie mam możliwości > Podaj adres URL awatara a jedynie > Wyślij obrazek z komputera.

Zmieniłem CHMODY jak na załączonym obrazku oprócz conf_global.php

1.png

Nie jestem pewien czy jest to bezpieczne ustawienie CHMODÓW, forum jest już po a nie przed instalacją a ustawień po instalacji CHMODÓW nie widzę na forum.

Pozdrawiam.

Edycja: Problem rozwiązany, w panelu administracyjnym w polu > Settings: General Configuration > Upload URL: był jeszcze adres starej domeny, wystarczyło zmienić adres http://www.xx.com/forum/uploads na http://www.xx2.com/forum/uploads oraz wyczyścić pole > Path to 'upload' directory.

Wszystko działa, tylko do ostatniego pola nie jestem do końca pewien czy powinno pozostać puste mimo, że wszystko działa w opisie pola widnieje jednak:

This is a path, not a URL.

IPB has detected your uploads path as:

/homez.136/(stara domena xx)/www/forum/uploads

Mam nadzieję, że nie jest to problem ani nie naraża na niebezpieczeństwo forum.

Pozostaje nadal z pytaniem o CHMODY, czy jest to prawidłowe ustawienie?

Edytowane przez Bellum
  • Manager
Opublikowano

Uzupełnij to pole wg podanej podpowiedzi.

Chmody są OK. :P

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Uzupełnij to pole wg podanej podpowiedzi.

Chmody są OK. :P

Nie mogę zrobić czegoś takiego:

Path to 'upload' directory
/homez.136/eioban/www/forum/uploads

i wpisać w polę:

/homez.136/(stara nazwa domeny)/www/forum/uploads

Ponieważ tej domeny już nie ma, do czego więc miałby się odnosić ten adres? Po zmianie otrzymuję jedynie komunikat bym skontaktował się z Administracją. Co ciekawe próba zmiany nazwy tej domeny na obecną nie przynosi rezultatów, komunikat jest identyczny jak już wymieniłem. Natomiast jeżeli to pole wyczyszczę, to wszystko działa poprawnie.

• Manager
Opublikowano

Wykrywa Ci starą domenę zamiast nowej? Coś chyba nie bardzo.. Możesz się posiłkować screenami?

Bo Ty jeszcze mylisz pojęcie path z domeną. Jeśli forum jest na FTP w folderze z nazwą starej domeny, ale działa pod nową to path będzie OK ze starą. To tylko nazwa ścieżki. :P

---

Opublikowano

Wykrywa Ci starą domenę zamiast nowej? Coś chyba nie bardzo.. Możesz się posiłkować screenami?

Bo Ty jeszcze mylisz pojęcie path z domeną. Jeśli forum jest na FTP w folderze z nazwą starej domeny, ale działa pod nową to path będzie OK ze starą. To tylko nazwa ścieżki. :P

eee... :P, forum jest w folderze forum, tylko domena xx2 została podpięta jako domena główna serwera.

Nie było żadnych zmian, oprócz w conf_global.php adresu oraz przebudowy skina.

baderror.jpg

Opublikowano (edytowane)

Inaczej: w path wpisz to, co sugeruje skrypt.

(...) Po zmianie otrzymuję jedynie komunikat bym skontaktował się z Administracją (...)

:P ^^ zabawna emotka.

Edytowane przez Bellum
Opublikowano

Witaj,

Interesujący post ^^ A co do tematu, to skrypt Ci jawnie sugeruje co masz wpisać i on raczej się nie myli. On wykrywa miejsce gdzie się znajduje, aby ułatwić użytkownikom łatwe wpisanie tych danych bez większych kłopotów. To problem raczej załatwiony :-)

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

Interesujący post ^^ A co do tematu, to skrypt Ci jawnie sugeruje co masz wpisać i on raczej się nie myli. On wykrywa miejsce gdzie się znajduje, aby ułatwić użytkownikom łatwe wpisanie tych danych bez większych kłopotów. To problem raczej załatwiony :-)

Pozdrawiam,

Largo

Inaczej: w path wpisz to, co sugeruje skrypt.

(...) Po zmianie otrzymuję jedynie komunikat bym skontaktował się z Administracją (...)

:P

"(...) Po zmianie otrzymuję jedynie komunikat bym skontaktował się z Administracją (...)"

Edytowane przez Bellum
Opublikowano

Forum postawione na nowej domenie jest w folderze na FTP z nazwą starej domeny?

Wszystko działa, nie mam obecnie pojęcia skąd wziął się poprzednio błąd z Administracją, gdyż obecnie go nie ma.

Forum nie jest postawione na nowej domenie, to tak jakbyś obecnie zmienił domenę główną dla serwera: http://forum.invisionize.pl na http://forum.ize.pl, nie tracisz postów, bazy danych zmian na ftp itp. Wszystko działa poprawnie. :P

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.