Skocz do zawartości

ROZWIĄZANY: Dziwny problem z miesiącami w języku angielskim

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wiem, że problem miesięcy w języku angielskim był już poruszany na Forum. Rozwiązaniem miało być wpisanie w zarządzaniu językami lokalizacji pl_PL.UTF-8 lub kodowania pl_PL.ISO-8859-2. Ja mam ustawiony UTF, ale po zalogowaniu nazwy miesięcy nadal widzę w języku angielskim. Zgłosiłem problem administratorowi serwera, ale u niego miesiące są w języku polskim. Nic z tego nie rozumiem. Ja korzystam co prawda z anglojęzycznej wersji Mac Os X, ale nie sądzę, aby miało to jakiekolwiek znaczenie skoro lokalizację i język mam ustawione na polski. Gdzie jeszcze mogę szukać przyczyn takiej sytuacji ???. Dziwne jest to tym bardziej, że na tym forum wszystko wyświetla się prawidłowo więc może to jeszcze kwestia jakichś ustawień ???.

Pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Witaj,

faktycznie, to dziwny problem, jednak nie ma dodatkowych ustawień. Jakbyś podał link do forum to sprawdzilibyśmy czy to faktycznie może być związane z OSem.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

A próbowałeś mimo wszystko wklepać kod lokalizacji ISO?

Próbowałem. Efekt był taki, że zamiast polskich znaków pojawiły się dziwne krzaki ze znakami zapytania, a miesiące i tak zostały w języku angielskim.

Opublikowano (edytowane)

Jednak to nie jest zależne od systemu. Sprawdziłem przed chwilą na Windows XP (PL) i mam dokładnie to samo. Co ciekawe, gdy przeglądam forum jako gość, nazwy miesięcy mam w języku polskim. Natomiast jak tylko się zaloguję, to są po angielsku.

Edytowane przez mrwxz
Opublikowano

Może masz wybrany język angielski, który nie ma ustawionej lokalizacji?

Ale ze mnie pierdoła. Miałem w profilu ustawiony język angielski i kompletnie nie zwróciłem na to uwagi ;). Sorry, temat do zamknięcia,

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.