Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W Cookie Domain miałem wpisane "forum.pl" ale postanowiłem to zmienić na "www.forum.pl". Po zmianie pole jest puste i nie przyjmuje żadnych danych (nawet poprzedniej wartości, czyli "forum.pl"). Dlaczego tak siedzie się i co teraz należy zrobić aby to naprawić? ;)

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Czy ze wszystkimi ustawieniami tak jest?

Próbowałem zmienić Cookie Prefix. Po aktualizacji nadal jest ten sam.

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Czy po wpisie w ustawieniach owy wpis ląduje w bazie danych? Sprawdź to wyszukiwarką w PhpMyAdminie.

phpmyadmin znajduje frazę "forum.pl" (nie znajduje "www.forum.pl").

Tak tak, ale zupełnie w innej sekcji ustawień?

Próba numer 2: ustawienie PHP Mail Extra Options również nie przyjmuje danych.

• Manager
Opublikowano

Mówimy o forum, które niedawno aktualizowałem do 3.x.?

Jeśli tak to będzie konieczność sprawdzenia bazy danych pod kątem wszystkich wpisów, ale gdyby ich nie było to przy zapisie wywalałoby błędy.

Wg mnie wpisy lądują do bazy, ale nie są cache'owane. Gdyż jak wiadomo wszelkie ustawienia w celu oszczędzenia zapytań są pakowane do cache forum.

W tym momencie nie mogę jednoznacznie zdiagnozować tego problemu, ale myślę, że warto zapytać, czy na serwerze jest włączone safe mode oraz pod jaką banderą działa (Apache,LiteSpeed)?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Mówimy o forum, które niedawno aktualizowałem do 3.x.?

W tym momencie nie mogę jednoznacznie zdiagnozować tego problemu, ale myślę, że warto zapytać, czy na serwerze jest włączone safe mode oraz pod jaką banderą działa (Apache,LiteSpeed)?

Tak, chodzi o forumgsm.pl

Serwer to Apache a safe mode jest chyba off.

• Manager
Opublikowano

Sprawdź czy wszystkie kompletnie ustawienia w ACP, ustawienia grup etc. się nie zapisują i zachowują w taki sposób. Ja nie mogę, bo zmieniłeś hasło na swoje konto. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Sprawdź czy wszystkie kompletnie ustawienia w ACP, ustawienia grup etc. się nie zapisują i zachowują w taki sposób. Ja nie mogę, bo zmieniłeś hasło na swoje konto. ;)

Wygląda na to że chyba wszystkie (lub większość). Np. nie mogę wyszukać usera o loginie necik

Hasła raczej nie zmieniałem. Może to przez zabawę z cache?

Opublikowano (edytowane)

A jak się z nią 'bawiłeś'? ;)

No właśnie jedyne co próbowałem zrobić to zmiana forumgsm.pl na www.forumgsm.pl w cookie domain (chodziło o cookie, nie o cache jak wcześniej napisałem).

A teraz nawet przypomnienie hasła nie działa bo po podaniu loginu i wpisaniu kodu captcha nadal mam ten sam formularz.

Edytowane przez necik

Opublikowano

A usuń ten kod z .htaccessa i sprawdź wtedy czy działa.

I stała się rzecz dziwna - po usunięciu pliku .htaccess mogę zalogować się na swoje konto (stare hasło), ustawienia w ACP również są przyjmowane ;)

Opublikowano

Coś z serwerem.. Nie powiem Ci to, ale z jakiegoś powodu ten kod 'miesza', a z powodzeniem stosuję go na forach. ;)

Tak sobie myślę... może to najpierw trzeba zmienić cookie domain w ACP na www.forumgsm.pl a dopiero później wgrać .htaccess z przekierowaniem 301 forumgsm.pl ->www.forumgsm.pl ?