Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

Używałem S3 na jednym forum i używam na drugim. S3 jest spoko jako "zbiór" nieograniczonej ilości danych, trochę kosztuje i oni sobie liczą za każdy "ruch" na danych - pobieranie, wysyłanie. Na początku wyjdzie trochę kasy za przesłanie na ich serwery danych, ale potem koszty się ustabilizują. Na jakim poziomie? To już zależy od ruchu na forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
34 minuty temu, DawPi napisał:

Używałem S3 na jednym forum i używam na drugim. S3 jest spoko jako "zbiór" nieograniczonej ilości danych, trochę kosztuje i oni sobie liczą za każdy "ruch" na danych - pobieranie, wysyłanie. Na początku wyjdzie trochę kasy za przesłanie na ich serwery danych, ale potem koszty się ustabilizują. Na jakim poziomie? To już zależy od ruchu na forum.

no właśnie jakie koszty mogą być jak to oszacować? teraz mam na hostingu 4GB zajęte z dysku 5GB, u mnie użytkownicy cały czas wrzucają fotki. To jak to jest, jakie przesłanie danych na ich serwery? to muszę obecne wszystkie pliki przesłać na ich serwery? tam jest na starcie 5GB free chyba, jaki to może być teraz koszt i jakie są potem przykładowo ze 200MB miesięcznie plików wrzucanych?

Miałem uruchomić opcje wrzucania filmików na forum bo myślałem że ten amazon jest tani ktoś tam pisał że ileś centów za 1GB a tu chyba tak nie jest?

• Manager
Opublikowano

Nie mam takich danych. Spróbuj na miesiąc i zobaczysz. W panelu admina możesz wybrać co ma być w jakim systemie plików. Nie musisz wszystkiego od razu wrzucać.

Przy 5GB nie będą to duże koszty.

obraz.png

---

Opublikowano

tak bo ten hosting się szybko zapełnia jeszcze i potem musiał bym brać już z dyskiem 10gb a potem co? to lepiej tego amazona 

które pole jest od tych dużych plików ?

Opublikowano
54 minuty temu, DawPi napisał:

Załączniki najbardziej zajmują miejsce.

Ile płaciłbyś za 10GB za rok?

z 700 pare zł to Holenderski hosting

tylko że zapełnił bym ten dysk na hostingu i co dalej, przecież na zwykłym hostingu nie można dokupić sobie pojemności, chyba że firma oferuje większy jeśli ma taką opcje? bo ten hosting co mam na leaseweb największy ma 10GB

• Manager
Opublikowano
29 minut temu, slu12345 napisał:

nie bo to tematyka taka a nie inna

A myślisz, że na S3 możesz "takie coś" trzymać? :)

28 minut temu, slu12345 napisał:

i czy instrukcja tego poradnika jest dobra?

Sam z niej korzystałem, powinno być OK.

30 minut temu, slu12345 napisał:

a z tym amazonem to ile jest za 1GB bo ponoć grosze? więc czego ma być drogo ?

Policz sobie: https://calculator.s3.amazonaws.com/index.html

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.