Jump to content
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Przejęte konta

Recommended Posts

Witam

Na przestrzeni kilku ostatnich tygodni, może miesięcy, mamy do czynienia z umieszczaniem na stronach naszego forum spamu w postaci linków do, jak mniemam (nie wiem, nie klikałem) portali datingowych, z kont przypadkowych użytkowników forum, którzy dotąd nie byli specjalnie aktywni. Wygląda na to, że ich konta zostały przejęte przez osoby trzecie.

Po analizie IP widać, że wiadomości były wysyłane z Wielkiej Brytanii, Francji i Rumunii.

Jest jakiś sposób aby temu zapobiec?

• Manager

Tak, też to zauważyłem tutaj i na innych forach obserwuję. Gdzieś był wyciek, a ludzie z natury są leniwi i mają te same hasła wszędzie stąd te problemy.

Ja to robię zawsze tak że - usuwam te treści, konta nie blokuję, ale zmieniam hasło na losowe i wysyłam żądanie aktualizacji maila. Jak user chce "odzyskać" konto to musi to wykonać, a jak nie wykona to.. nic złego się nie dzieje, a już na jego koncie nie pojawią się spamowe treści.

• Like 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

W dniu 2.07.2024 o 08:43, Klub Malawi napisał(a):

Na przestrzeni kilku ostatnich tygodni, może miesięcy, mamy do czynienia z umieszczaniem na stronach naszego forum spamu w postaci linków ...

Jeśli w tych treściach spam jest jakieś charakterystyczne słowo, fraza to w Invision Community jest bardzo skuteczne narzędzie do blokowania publikowania takiej treści -> 'Publikowanie zawartości / Filtry słów'.

Dodajemy nowy filtr w którym:

- wpisujemy frazę, słowa do blokowania;

- w działanie do podjęcia wybieramy -> zablokuj wysyłanie;

- w metoda wybieramy -> luźno.

Po ustawieniu właściwego filtra żaden bot (ani człowiek) nie jest w stanie umieścić wypowiedzi zawierającej blokowane słowa.

Pozdrawiam,

julek

• Like 2

Wszystko jest możliwe :):):) ale na wszystko potrzebny jest czas ;););)