Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

My przeszliśmy na nową licencję IPS Community suite na  Invision Community Classic 

Cytat

Co znaczy mniej więcej tyle, że trzeba licencję opłacać na bieżąco, a jeśli tego nie wykona się w ciągu 24 miesięcy od ostatniego odnowienia to licencja przepada bezpowrotnie. Przy płatności miesięcznej jeśli nie opłaci się przez okres np. 4 miesięcy, a potem taką chęć się wykaże by licencję odnowić to nie wystarczy wnieść najnowszej miesięcznej opłaty, a trzeba pokryć opłatę za te 4 miesiące lub wnieść od razu opłatę roczną.

Co znaczy, że licencja przepada bezpowrotnie?

Jeżeli nie opłace to po 24 miesiącach tracę całą stronę? Czy mogę dalej używać? 

Opublikowano

Chodzi o to, że tracisz licencję, a nie same forum. Nadal możesz używać forum w wersji, którą już masz zainstalowaną, ale po wygaśnięciu licencji nie otrzymujesz wsparcia od IPS, aktualizacji ani dostępu do nowych wersji. Na tym to tylko polega. 

• Lubię to 1

Najnowsze tłumaczenie Invision Community 5.0.x [PL]
Znajdziesz błąd? - zgłoś na forum, a zespół tłumaczy się tym zajmie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Logowałem się do mojego panela jedynie co to znalazłem licencje za 130$ z tym ze obecnie uzywam wersji V4 czy jesli wykupie to za 130$ bede mozliwosc zaktualizowania rowniez do V5 i jedynie aktualizacje beda wygasle?

Opublikowano (edytowane)

Prostując, jak nie odnowisz w ciągu dwóch lat, przepada ci możliwość odnawiania tej licencji bez powrotnie (warunki Classic).

Forum nie przestanie Ci działać, ale stracisz dostęp do wsparcia i aktualizacji, i innych extras IPSu ukrytych za paywallem.

Natomiast jeśli po karencji 2 lat będziesz chciał odnowić licencję, będziesz musiał zapłacić 499$ za nową. 

@PawelZerebiec za 130$ będziesz miał przedłużenie licencji o kolejne 6 miesięcy zakładając, że masz dodatki, a cena 130$ pasuje mi do wersji z dodatkami. 

Pytanie do Ciebie czy masz plan iPS Community Suite czy już Invision Community Classic, jak kolega wyżej. 

Edytowane przez Danloona

Fajnie, że czytasz moją sygnaturkę, jeśli chcesz możesz również poczytać mojego bloga/forum do czego Ciebie serdecznie namawiam.

A tak poza tym z fartem mordeczko... 😉

Opublikowano
1 minutę temu, PawelZerebiec napisał(a):

Zwykły 

1 x Renew: IPS Community

To można powiedzieć, że jesteś w lepszej sytuacji. (bo tutaj nie wygasa ci licencja po dwóch latach, stare warunki), jedyny minus to brak dostępu do v5.

Żeby mieć dostęp do v5 musisz przejść na Classic jak wspomniał @DawPi i tym samym na odnawianie roczne, nie co 6 miesięcy jak teraz. 

Jak będziesz konwertował to tam IPS wyświetli Ci kwotę odnowienia rocznego, zerknij sobie ile Ci tam wyjdzie, jak Ci nie będzie odpowiadało to nie przenoś narazie się na Classic.

Nie wiem jak to będzie z nie przeniesionymi licencjami narazie, brak info od samego IPS

Fajnie, że czytasz moją sygnaturkę, jeśli chcesz możesz również poczytać mojego bloga/forum do czego Ciebie serdecznie namawiam.

A tak poza tym z fartem mordeczko... 😉

Opublikowano

License Pricing Changes

In the past we sold Invision Community with the option to choose which of the various apps you wanted. This was great for purchasing flexibility but limited our ability to provide a cohesive experience. We have streamlined our offerings by combining the entire suite into a single package. Now you can really have it all at a more affordable price.

Previously, you would spend up to $300 per year in renewal fees, but now with this new flat rate, you only pay $199 per year.

Więc korzystniej wygląda ten classic względem odnowienia rocznego, gorzej bo jeslibym nie chcial odnawiac to musze przez dwa lata; mysle ok raz na dwa lata ok ale jak co moga zmienic miedzy czasie i z dwoch lat moga zrobic obowiazkowy jeden rok?