Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam hosting na home.pl

Próbuję zrobić upgrade z ipb 2.3 na ipb 3.0.4

Po krokach

Calendar: Upgrading tasks...

All tasks upgraded...

Żadnego komunikatu - nic...

Kolega na home.pl też tak miał - poradził sobie zmieniając kodowanie całej bazy na utf-8, ale ja nie chcę zmieniać kodowania bo cały portal (z którym zamierzam zintegrować forum) jest w iso-8859-2

Ustawienia bazy danych:

Mysql: 5.0.66a-log

phpMyAdmin: 2.9.2

System kodowania znaków dla MySQL: ISO 8859-2 Central European (latin2)

System porównań dla połączenia MySQL: utf8_unicode_ci

Język - Language: polish (iso-8859-2)

Baza danych i tabele: latin2_general_ci

Włączyłem błędy i notice:

Notice: Use of undefined constant IPB_VERSION - assumed 'IPB_VERSION' in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 156

Notice: Use of undefined constant IPB_LONG_VERSION - assumed 'IPB_LONG_VERSION' in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 156

Notice: Undefined index: sql_charset in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 1192

Notice: Use of undefined constant IN_DEV - assumed 'IN_DEV' in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 1198

Notice: Use of undefined constant IN_DEV - assumed 'IN_DEV' in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 1201

Notice: Undefined index: use_slow_log in /forum/ips_kernel/classDb.php on line 1654

Notice: Undefined index: use_diskcache in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 1445

Notice: Undefined index: cache in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 491

Notice: Undefined index: __CLASS__ in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 473

Notice: Use of undefined constant IN_DEV - assumed 'IN_DEV' in /forum/admin/extensions/coreVariables.php on line 239

Notice: Undefined index: upgrade in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 559

Notice: Undefined index: upgrade in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 564

Notice: Undefined index: upgrade in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 559

Notice: Undefined index: upgrade in /forum/admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php on line 564

Notice: Undefined index: use_slow_log in /forum/ips_kernel/classDbMysqliClient.php on line 236

Notice: Undefined index: use_slow_log in /forum/ips_kernel/classDbMysqliClient.php on line 236

Notice: Undefined index: type in /forum/ips_kernel/classDbMysql.php on line 941

Notice: Undefined index: type in /forum/ips_kernel/classDbMysql.php on line 951

Notice: Undefined index: type in /forum/ips_kernel/classDbMysql.php on line 951

Notice: Undefined index: man in /forum/admin/setup/applications/upgrade/sections/upgrade.php on line 89

Notice: Undefined index: appdir in /forum/admin/setup/applications/upgrade/sections/upgrade.php on line 90

Notice: Undefined index: helpfile in /forum/admin/setup/applications/upgrade/sections/upgrade.php on line 91

Notice: Undefined offset: 0 in /forum/admin/setup/sources/base/setup.php on line 453

Notice: Undefined index: hide_tab in /forum/admin/setup/sources/base/setup.php on line 815

Notice: Undefined index: previous in /forum/admin/setup/applications/upgrade/sections/upgrade.php on line 932

Notice: Undefined index: disabledatinstall in /forum/admin/setup/sources/base/setup.php on line 812

Notice: Undefined index: ipskey in /forum/admin/setup/sources/base/setup.php on line 814

Notice: Undefined index: hide_tab in /forum/admin/setup/sources/base/setup.php on line 815

Notice: Use of undefined constant IPB_VERSION - assumed 'IPB_VERSION' in /forum/admin/sources/base/core.php on line 1214

Notice: Undefined variable: lang_data in /forum/admin/applications/core/modules_admin/languages/manage_languages.php on line 2133

(to się pojawia jakieś 1000 razy  i na koniec to:)

CRASH: PHP cpu time limit exceeded at imprtFromXML() in /forum/admin/applications/core/modules_admin/languages/manage_languages.php line 2229

Może ktoś coś pomóc??

Opublikowano

W dyskusji o spolszczeniu problem pojawiał się nie raz. Serwery nie dają sobie rady z upgradem języków. DawPi podał rozwiązanie:

W adresie będziesz miał coś w stylu do=languages. Zmień to na do=bbcode. W ten sposób pominiesz aktualizację plików językowych - więc po zakończeniu instalacji będziesz musiał importować albo oryginalne pliki, albo nasze tłumaczenie :P

Opublikowano

W dyskusji o spolszczeniu problem pojawiał się nie raz. Serwery nie dają sobie rady z upgradem języków. DawPi podał rozwiązanie:

W adresie będziesz miał coś w stylu do=languages. Zmień to na do=bbcode. W ten sposób pominiesz aktualizację plików językowych - więc po zakończeniu instalacji będziesz musiał importować albo oryginalne pliki, albo nasze tłumaczenie :P

Pomijając ten krok nie mogę się dostać ani na forum ani do administracji:

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.

You can try to refresh the page by clicking here

Podmieniłem też tabele:

ibf_core_sys_lang

ibf_core_sys_lang_words

na moje z localhost - nic to nie dało.

• Manager
Opublikowano

Pomijając ten krok nie mogę się dostać ani na forum ani do administracji:

IPS Driver Error

There appears to be an error with the database.

You can try to refresh the page by clicking here

Co teraz jest w logach w cache/?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Biała strona mówi, że jest błąd, ale serwer domyślnie nie pokazuje błędów. Może się zalogować do ACP czy gdziekolwiek masz ten błąd?

Udało mi się wreszcie zrobić upgrade...

Wystarczy przed upgradem zmienić kodowanie forum na utf-8, i upgrade języków przebiega bez problemów - później można przywrócić kodowanie iso-8859-2

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie widziałem edytuj...

problem jednak nie jest rozwiązany...

Jeżeli importuję już w panelu admina polski jako utf-8 to mam utf-8 a chcę iso-8859-2. Jeżeli zaimportuję jako iso-8859-2 (w sensie wcześniej zmienię kodowanie forum) to znów pojawia się błąd...

Próbowałem importować język w modułach i chyba wiem w czym tkwi problem, bo niektóre pliki przechodzą...

Po prostu serwer nie wyrabia ze zmianą kodowania i brakuje mu zasobów :|

Czy można te moduły podzielić jeszcze na mniejsze paczki?