Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dotarłem aż tutaj szukając odpowiedzi na moje pytanie i nadal jej nie znalazłem.

Chciałbym założyć forum IPB albo phpbb, które miało by opcję forum gold. co to jest?

jest to waluta używana przez użytkowników forum, np. za jakąś pomoc; używane również w handlu w grach tj. diablo2, silkroad, linage2 i innych;

skąd ma się brać te 'fg' (forum gold)? np. za pisanie postów w jakimś przeliczniku np. 1 post = 0.5 fg , 2 post = 0,5+0,5=1fg

takie forum gold możemy znaleźć na :

www.d2jsp.org

www.d3jsp.org

http://forum.d2traders.pl/ (bez www) kliknijcie w jakiś temat gdzie toczy się rozmowa i spójrzcie pod nick usera jest tam Forum Gold: xx.xx

i chciałbym założyć forum podobne gdzie będzie taka możliwośc.

jestem dopiero początkującym w zakładaniu for więc proszę o wyjaśnienia ew. linki.

Z góry thx

Opublikowano

Witaj,

najlepszy wybór to założenie forum na IP.Board i wysmarowanie przepaśnego maila do użytkownika Largo, który to jest twórcą takiej modyfikacji! ^_^

dzięki za szybką odpowiedź. Czy Largo założył tutaj na tym forum temat z wyjaśnieniem tej funkcji ?

Bo szukając przez wyszukiwarkę nic sensownego nie mogę znaleźć.

• Manager
Opublikowano

Nie, tzn. powiem tak - on to tworzy dla swojego forum i nie jestem Ci w stanie powiedzieć, czy chce się tym modem dzielić.

Rozumiem, że pisząc temat w dziale 3.x szukasz czegoś takiego pod tę właśnie wersję?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nie, tzn. powiem tak - on to tworzy dla swojego forum i nie jestem Ci w stanie powiedzieć, czy chce się tym modem dzielić.

Rozumiem, że pisząc temat w dziale 3.x szukasz czegoś takiego pod tę właśnie wersję?

tzn mógłby być ten mod pod starszą wersję forum.

Myślałem, że Largo opublikował ten mod, a z tego co wyczytałem z jego profilu nie chętnie pomaga przez PW i na dodatek jeśli wam nie udostępnił tego to tym bardziej mi.

No cóż.. Ciężko jest znaleźć ten mod pod byle jakie forum ^^. Widać chyba moje forum sobie poczeka.

Dzięki za pomoc.

Opublikowano

Witam,

Modyfikację udostępnię po skończeniu obecnego projektu do wersji 3.0.X, gdzie poprawiłem multum błędów i dodałem masę nowych funkcji. Obecną wersję oddam po napisaniu nowej, wersja ta posiada płatności SMS, dzięki którym można zarobić na forum poprzez SMS i konto w DotPay.pl. Zastanowię się nad oddaniem, ale warunkiem komercyjnym do oddania z SMS będzie opłata. Inna wersja za darmo, do końca 2009 powinienem napisać nową wersję, wtedy tą opublikuję.

Pozdrawiam,

Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.