Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Pytanie dot. CleanCut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chyba dobry dział wybrałem...

Powie mi ktoś jak jest zrobione, że na belkach tytuły np działów, wyglądają jakby były... wklęśnięte? Jest to za sprawą.... no właśnie!?

Jedyne rozwiązanie jakie mi przychodzi (ale jest bez sensu) to to że każdy tytuł ma swoją grafikę?

userbar1.jpg

Twiztid Tribe ®

Opublikowano

że każdy tytuł ma swoją grafikę?

;)

Grafiki byś nie mógł zaznaczyć i skopiować ;)

Jest to specjalna czcionka, która zawiera lekki cień w górnej części, co właśnie powoduje ciekawe złudzenie. Jaka to czcionka - tego Ci nie powiem, bo nie mam u siebie zainstalowanego skina. Musiałbyś sam poszukać w CSSie.

Opublikowano (edytowane)

Ale to musi być taki font który u wszystkich jest... czyli domyślny xD

spróbuje poszukać, dzięki za odpowiedź ;)

[+] Dzięki Ci Panie za FireBuga ;p

a to nie dzięi "text-shadow" ? W sumie szczerze to pierwszy raz słyszę o czymś takim w CSS-ie xD

Bo font jest ustawiony na: "tahoma,arial,verdana,sans-serif", czyli nic specjalnego xD

[++] Tak też myślałem... IE tego nie obsługuje, to lewo trochę.

Edytowane przez unbreak

userbar1.jpg

Twiztid Tribe ®

Opublikowano

Ok, dzięki, jednak już sam znalazłem na w3 ;p i jak już wspomniałem... do kitu bo IE nie obsługuje... czyli już jakieś różnice w wyświetlaniu strony będą między przeglądarkami...

Co imo sucks!

userbar1.jpg

Twiztid Tribe ®

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.