Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm - bo to ja sobie sam wstawiłem (krzywo, brzydko, bo na szybkiego) tylko jako wzór tego co chce osiągnąć. To się dogadaliśmy ;)

Znaczek skopiowałem sobie z forum Przema i nałożyłem na print_screen'a :thumbsup:

A pytanie dotyczy właśnie jak coś takiego lub podobnego osiągnąć na IPB - aby odpowiadając na czyjś post wiedzieć czy pytający to facet czy kobieta (zakładając, że wybrał płeć - ale jeśli nic nie pomyliłem, to pole płci zmodyfikowałem jako obowiązkowe).

• Manager
Opublikowano

Oh, byłem pewny, że coś takiego było w poprzedniej serii. Hmmm....

Poszukaj na forum IPS-u i invisionmodding*com pod hasłem 'gender' bo naprawdę coś takiego kojarzę, ale nie mogę teraz tego znaleźć.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Znalazłem nawet dwa (Belze-Gender Indicator oraz Mizo Gender) ale dalej uśmiecham się o pomoc :thumbsup:

Obie modyfikacje opierają się na custom profile. Ja zaś "wymuszam" podanie płci przy rejestracji za pomocą moda srd23 Require Gender

Czy w takim wypadku da się jakoś zmodyfikować istniejące mody czy trzeba własną modyfikację zamawiać ;)

• Manager
Opublikowano

Czy w takim wypadku da się jakoś zmodyfikować istniejące mody czy trzeba własną modyfikację zamawiać ;)

Jak dla mnie to jest to to samo. :thumbsup:

Dlaczego? Bo to nie szybkie zajrzenie w kod, przestudiowanie go w parę chwil i przekazanie gotowego rozwiązania. To wszystko wymaga czasu i wiedzy potrzebnych na wykonanie czegoś takiego.

---

Opublikowano

Jeżeli te modyfikacje opierają się o Custom profile to na twoim miejscu wyłączył bym moda srd23 Require Gender i jednak oparł się o Custom profile. Oczywiście będzie teraz problem z danymi jednak możesz poprosić użytkowników o wypełnienie tego pola po przez edycję swoich profili lub pogrzebać, pomęczyć się i przenieść informacje o płci z poprzedniego moda. Pole custom profile możesz zrobić obowiązkowe przy rejestracji.

• Manager
Opublikowano

Dokładnie, zgadzam się z marromem. To nawet lepsze rozwiązanie niż pisanie modyfikacji. A jednym sprytnym zapytaniem można by przenieść dane z pól modyfikacji do pól forum.

---

Opublikowano

A jednak da się to zrobić również przy modyfikacji srd23 Require Gender (jak i każdej innej)

Trzeba tylko jedną linijkę templatki dopisać:

ACP -> Look & Feel -> [select Skin] -> Edit Template HTML -> Topic View -> renderRow

Find:

{$author['member_group']}<br />

Add below: (To show the gender as an image)

Or: (To show it as text)

No i problem rozwiązany :lol:

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.