Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

jestem jednym z użytkowników forum www.fifanet.pl, forum stoi na skrypcie Invision Power Board 3.0.2.

Problem polega na tym iż po 10 minutach nieaktywności na forum wyskakuje komunikat, o nieaktywności, automatycznie użytkownik zostaje wylogowany, co powoduje że trzeba się zalogować ponownie, na starszych wersjach IPB, nie było czegoś takiego.

Mam pytanie, czy jest możliwość wyłączenia tej opcji, jeżeli tak, w jaki sposób trzeba to zrobić?

PS - najmocniej, przepraszam jeżeli pomyliłem subfora

pozdrawiam.

Edytowane przez Cinek
  • Manager
Opublikowano

Witamy na forum!

Jaki to komunikat wyskakuje? Możesz pokazać?

Generalnie to może być to problem z ustawieniami cookies i czasem sesji. Jednak najpierw pokaż ten komunikat.

P.s. zwróć uwagę, że obecnie najnowsza wersja to 3.0.4. Posiadanie starszej, tj. 3.0.2 może robić takie i podobne problemy i nieoczekiwane zachowanie forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

z tego co pisałem właścicielem forum, jest to jednak aktualna wersja - 3.0.4. przepraszam za błąd, jak w ustawieniach wyłączyć dla wszystkich użytkowników te 10 min?

Opublikowano (edytowane)

Inactivity cutoff ustawiłem na 0 i raz nie ma problemu a raz jest, moze ustawic na 60minut...i problem z głowy(?) :thumbsup:

Edytowane przez Kosa
Opublikowano (edytowane)

Obecnie forum stoi na 3.0.4 a SB na 1.1.1 ...ustawilem na 60minut i jest ok...bynajmniej przez 20minut. Co do wylogowywania....czasem jest tak, że potrafi cały dzień nie wylogowywać...a czasem zdarza sie to co 10minut. Normalnie..meksyk!

Edytowane przez Kosa
Opublikowano

Jestem tego bardziej niż pewny :lol: ...Jak na razie komunikat o bezczynności sie nie pojawia wcześniej niż po 60minutach(tak jak ustawiłem) ..jednak wylogowywuje nadal..

• 2 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
  • Manager
Opublikowano

Automatyczna wiadomość

Ten temat został przeniesiony z forum:

"Invision Power Board -> Invision Power Board 3.x -> Ogólny support IPB"

do:

"Invision Power Board -> Aplikacje Invision Power Services -> IP.Shoutbox"

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.