Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znowu Was pomęczę z tą szukajką, gdyż pełni ona podstawową funkcję na moim forum i chciałbym żeby działała w miarę sprawnie :P

Pół roku temu udało mi się usunąć treść postów z wyników wyszukiwania. Poza tym udało mi się ustawic jako domyślne wyszukiwanie jedynie w tematach. Dzisiaj chciałem powtórzyć operacje dla nowego skinu, jednak się zaciąłem. Jedynej zmiany, jakiej nie mogę wprowadzić, to wyszukiwanie w tematach przy quick searchu. Jeśli wejde w zaawansowane, wpisze frazę i klikne szukaj - wszystko działa pieknie, czyli wyszukuje jedynie te frazę w tytułach, nie treści postu. Jeśli natomiast wpiszę tę samą fraze w quick searchu, otrzymuję dziesiątki stron wyników, często zdublowanych (bo to samo słowo pojawia sie w każdym poście wątku). W jaki sposób moge ustawić wyszukiwanie jedynie w tematach poprzez quick search?

Dodam jeszcze, że nie znajdę tego w szablonie Wyszukiwanie - przekopiowałem wszystkie bity ze starego skinu do nowego i wszystkie zmiany zostały wprowadzone, oprócz tej jednej. Gdzie w takim razie mogę zmienić funkcjonalność quick searcha?

• Manager
Opublikowano

wszystkie zmiany zostały wprowadzone, oprócz tej jednej.

Której tej jednej? Może skoro nie ma tego kodu do zamianki to musisz go tam w bicie nowego skina, na którym to nie działa, dodać?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

W szablonach skina mamy całą grupa zatytułowaną Wyszukiwanie, która składa się z około 15 bitów:

s482o5.jpg

Skopiowałem zawartość każdego z nich ze starego stylu i wkleiłem do nowego. Wszystkie zmiany, takie jak ukrycie podglądu postów, zaznaczenie checkboxów itp., zostały wprowadzone. Jedynie przy szybkim wyszukiwaniu istnieje różnica: w starym stylu wyszukiwanie przebiegało jedynie w tytułach, w nowym stylu przeszukiwana jest cała treść wątku. Więc albo zmieniła się struktura skina w tym względzie (stary był pisany pod 3.0.2, nowy pod 3.0.4) i wprowadzona zmiana nie wywołuje pożądanego efektu, albo szybkie wyszukiwanie zostało ukryte w jakimś innym szablonie.

Proszę więc o pomoc w znalezieniu funkcji, która dotyczy szybkiego wyszukiwania, a której dostosowanie pozwoli mi na ustawienie domyślnego przeszukiwania jedynie w tematach, gdyż to one licza sie na moim forum, a nie treść.

• Manager
Opublikowano

Spróbuj tak, otwórz plik: admin/applications/core/modules_public/search/search.php

Znajdź:

$content_titles_only = isset( $this->request['content_title_only'] ) && $this->request['content_title_only'] ? true : false;

Zamień na:

/* Search titles only? */
	//$content_titles_only = isset( $this->request['content_title_only'] ) && $this->request['content_title_only'] ? true : false;
	$content_titles_only = true;

Zapisz i wyślij.

• Lubię to 1

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.