Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam taki problem:

Wcześniej ścieżka do mojego forum wyglądała tak:

www.lublinforum.com/index.php bądź bez index.php.

Dziś wygląda www.lublinforum.com/lublin/ipb/index.php bądź również bez końcówki z index.php

Podczas gdy miałem tamten skrypt miałem przyjazne przepisywanie linków-temat np. pt. Invision Power Board najlepszy skrypt na świecie wyglądałby mniej więcej tak:

www.lublinforum.com/invision_power_board_najlepszy_skrypt_na_swiecie czy jakoś podobnie. Dziś wygląda trochę inaczej: www.lublinforum.com/lublin/ipb/invision_power_board_najlepszy_skrypt_na_swiecie

Otóż miałem dobrze indeksowana stronę wg pierwszego sposobu i jeśli dziś wyszukuję coś i wyskakuje moja strona pokazuje się tamten poprzedni skrypt z opcją Forum wyłaczone, bądź że nie ma takiego adresu URL.

Co zrobić, żeby przepisywało tamte wyniki wyszukiwań do obecnego skryptu?

Opublikowano

Ale żeś zamieszał. Pamiętaj, że wszystkie subdomeny, subfoldery itp. zmniejszają 'atrakcyjność' treści dla wyszukiwarek.

A odpowiadając na Twoje pytanie - na moje taka zmiana nie jest możliwa. Można podmienić frazę lublinforum.com na lublinforum.com/lublin/ipb i wtedy stare linki będą poprawnie przekierowywane. Gorzej jeśli ktoś kliknie na jakiś nowy link, wtedy lublin/ipb będzie zdublowane.

Nie lepiej utworzyć coś w rodzaju ipb.lublinforum.pl? Wtedy istnieje większe pole manewru.

Opublikowano

Wygląda to tak:

publin_html w nim jest cała zawartość starego forum by przemo plus 3 dodatkowe domeny podpięte, który nazwa jest bez żadnych folderów itd.

Bo jesli wgram nowe do głównego i będzie stare to widzę, ze pare folderów sie pokryje.

Opublikowano

Ok. Jeszcze raz:)

Teraz adres do strony głównej mam taki: www.lublinforum.com/lublin/ipb

Teraz chciałbym aby po wrzuceniu plikow do katalogu głównego miał www.lublinforum.com po póki co po wpisaniu lublinforum.com w apsek adresu przerzuca mnie do www.lublinforum.com/lublin/ipb :) Mam nadzieję, że trochę jasniej:)

Opublikowano (edytowane)

Działa już. Temat rozwiazany:)

Jednak nie działa. Stronę główną mam tak jak chciałem a np stronę logowania mam taką jak poprzednio.

Edytowane przez max656
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.