Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Dostałem takiego maila ad admina z az.pl

Witamy.

Pragniemy poinformować, iż system monitoringu usług wykrył dużą ilość nieoptymalnych zapytań wykonywanych na Państwa bazach danych.

Założenie odpowiednich indeksów na tabelach bazy danych może znacznie przyśpieszyć działanie Państwa serwisów.

Indeksy skracają czas potrzebny na wyszukanie i odczytanie żądanych danych z bazy.

Prosimy o wykonanie analizy działania baz danych oraz założenie odpowiednich indeksów w tabelach.

Jeżeli nie mogą Państwo wykonać powyższej analizy, prosimy o wyrażenie zgody na założenie indeksów przez Az.pl na bazach danych utrzymywanych na koncie s90557se

Ktoś wie o co chodzi, i jak założyć te indeksy?

Nie chodzi tu o forum ipb tylko o inny skrypt.

Edytowane przez DejaVu24
  • Manager
Opublikowano

Najprościej zrobiłbym tak, że pozwolił im te indeksy założyć. Oczywiście wcześniej wykonując kopię bazy. Jeśli nie masz wystarczającej wiedzy, by to poprawnie i optymalnie zrobić, to zostaw to specjalistom, ew. 'specom', bo tam w az.pl chyba świeżo upieczeni magistry siedzą.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

W tym problem ze napisałem do nich aby założyli sami. W ciągu dwóch dni otrzymałem takie maile :o

Dzień pierwszy

Witam

Zgodnie z Państwa dyspozycją zostały utworzone odpowiednie indeksy.

Chciałbym Państwa poinformować, iż nie mają one wpływu na działanie Państwa bazy danych.

Natomiast znacznie przyśpieszają przeszukiwanie jej rekordów.

Pozdrawiam

Robert O

Administrator

Drugi

Witam

W związku z brakiem kontaktu oraz dalszą bardzo dużą ilością nieoptymalnych zapytań do bazy danych serwisy zostały wyłączone poprzez zmianę nazwy katalogu /public_html na /public_html_off.

Bardzo prosimy o optymalizację zapytań, na przykład poprzez założenie indeksów na odpowiednich tabelach bazy wxx62865_ncz. Dodam, iż zgodnie z poprzednim mailem, chętnie w tym pomożemy.

Założenie indeksów skraca czas potrzebny na wyszukanie i odczytanie żądanych danych z bazy.

Pozdrawiam

Tomasz M

Każdy admin sobie, nie wiem czy te indeksy zostały źle zrobione czy jak ;) drugi już się nie patyczkował i zablokował. Najgorsze właśnie jest to że piszesz maila do admina na @ ogólny, i odpowiada raz jeden raz drugi.

W tej chwili zamienili Public_html na public_html_off

Pisałem wczoraj o co kaman, dzisiaj to samo i brak odpowiedzi.

Opublikowano

z tej stronki http://attmp3.com/

jest już nowa wersja ale coś skopana bo tylko tam oryginalnie coś tam wyszukuje, ale do starej tej co miałem to się kłania.

Najśmieszniejsze jest to że strona nie była popularna, wchodzili tylko stali użytkownicy, tak z 500-600uu i tu nagle bach,

Opublikowano

Wiesz mi tu bardziej chodzi o to, że jeden admin pisze, że wszystko zrobione, czyli założone te indeksy, a drugi na drugi dzień blokuje konto, w tym tkwi problem :o

To ze skrypt może nie być zoptymalizowany to rozumiem :>

Opublikowano (edytowane)

Żeby nie skłamać to przetestowałem z 10 hostingów.. tam gdzie można było dostać konta testowe na ileś tam dni, tylko w az i home działał ten skrypt, w az z mojej strony działał nawet szybciej, tak więc wyszło u nich.

Teraz z musu zainstalwałem ponownie na o12.pl i o dziwi działa prawidłowo, bez błędów, następnym razem może i przeniosę ;)

Na chwilę obecną strona działa :o tak wiec można zamknąć

Witam

Faktycznie indeksy zostały założone. Przywróciłem prawidłowa nazwę katalogu.

Pozdrawiam

Edytowane przez DejaVu24
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.