Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

MacBook Pro - czy warto??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Obecnie korzystam z laptopa HP Compaq 7400nx - służy mi już dobre 4 lata bez najmniejszej awarii, ale czuję że jego czas dobiega końca. Zaczynam więc powoli coś się rozglądać. Poczytując to tu to tam wpadłem kilka razy na dość pochlebne opinie o kompach spod znaku nadgryzionego jabłka. Nigdy takowego nie miałem i nie do końca, a właściwie to wcale nie mam pojęcia jaka jest różnica pomiędzy zwykłym lapkiem a applem, no poza systemem operacyjnym i ceną. Nie znam argumentów, które przekonałyby mnie do wydania dwukrotnie wyższej kwoty na maca względem innego lapka i nie jest moim celem wywołanie wojny o wyższości jednego kompa nad drugim.

Wyraźcie proszę swe opinie w tym temacie, bo 7000zł jakie trzeba dać za appla to dość spory wydatek, który niekoniecznie może mnie zadowolić, zwłaszcza, że mam sporą ilość drogiego oprogramowania adobe, który z racji wykupionej licencji na windę nie będzie działał pod leopardem.

Edytowane przez primo
baner_dolny.png
Opublikowano

Moim zdaniem produkty apple są prestiżowe , bo wiadomo że są drogie , a więc nie dużo osób sobie kupuje ich produkty.

Ich jedyny sukces to bardzo ładny system MAC QS , i wygląd komputera.

Podobnie jest z I-phonem , ze spaw technicznych nie różni się bardziej od tych telefonów za 1000zł , ale za to i phone zjada wszystkie komórki wyglądem i ciekawym interfejsem..

• Manager
Opublikowano

Jak dla mnie to będąc na Twoim miejscu i wiedząc, że na tym kompie nie odpalisz programów adobe, które jak pamiętam służą Ci do codziennej pracy, nie zdecydowałbym się na zamianę.

Po co zmieniać coś, co jest dobre? Kiedyś też myślałem o zmianie na maca, ale ... po co?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Jak dla mnie to będąc na Twoim miejscu i wiedząc, że na tym kompie nie odpalisz programów adobe, które jak pamiętam służą Ci do codziennej pracy, nie zdecydowałbym się na zamianę.

Po co zmieniać coś, co jest dobre? Kiedyś też myślałem o zmianie na maca, ale ... po co?

W sumie to wolałbym jakieś rzeczowe argumenty, bo po co to ja sam nie wiem :)

baner_dolny.png
Opublikowano

Moim Zdaniem Nie opłaca się wydawać 7000 zł za Mac'ka. Ponieważ za taką cenę kupił byś naprawdę dobrego laptopa. 

Mac niby że fajny i system mają stabilny ale jeśli chodzi o mnie to ja bym nie wydał 7000 zł za Mac'a.

Wolałbym kupić coś tańszego lub w tej samej cenie lecz z lepszą konfiguracją.

Ale to jest moje zdanie . 

.Szanuj innych tutaj na forum, jak inni szanują Ciebie.

• Manager
Opublikowano

Ale to jest moje zdanie . 

Wiemy, przecież je napisałeś ze swojego konta to czyje ma być?

primo: rzeczowe: nie napisałem rzeczowych? Nie miałem maca to Ci nie powiem, jak on działa etc., wiem tylko, że nie ma skrótów klawiatury -> nie ma CTRL+C,CTRL+V etc. :)

Więcej o macu na oficjalnym forum IPSu, niedawno manHa przechodził: http://community.invisionpower.com/topic/300131-switching-to-mac-soon-any-things-i-should-know/

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.