Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

[IPB 2.3.4] jQuery gryzie się z IPB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem, że na podstronach jquery nawet nawet działa, gorzej jednak z tym, że na stronie głównej nie bardzo w dodatku coś CSS się jakby sypie, adres forum u mnie w profilu lub w sygnie - pomożecie? ;p

Opublikowano

Jose chodziło o zastosowanie tego kodu do IP.board, że na czystej stronie w html'u było ok, a na IPB nie działa tzn. działa, ale jedynie na podstronach - co zresztą można zobaczyć u mnie na forum ;/ Szczerze, to wrzuciłem taki kod (podam tu tylko fragment):

<ul class='topmenu'>
           <li><a href='http://komputeromaniak.net/index.php?'><b>Forum</b></a>
			<ul class='submenu1'>
				<li><a href='http://komputeromaniak.net/index.php?act=calendar'>Kalendarz</a></li>
				<li><a href='http://komputeromaniak.net/index.php?act=Help'>Pomoc</a></li>
				<li><a href='http://komputeromaniak.net/index.php?autocom=shoutbox'>Shoutbox</a></li>
				<li><a href='http://komputeromaniak.net/index.php?act=Search&f=0'>Szukanie zaawansowane</a></li>
				<li><a href='http://komputeromaniak.net/index.php?act=UserCP&CODE=04'>Ustawienia forum</a></li>
				<li><a href='http://komputeromaniak.net/index.php?showforum=2' style='color: red;'>Regulamin</a></li>
			</ul>

do All global HTML - global_board_header i niestety nie działa

• Manager
Opublikowano

Tylko taki kod? A ładujesz gdzieś jq?

Wrzuć ten kod w nagłówek skina: ( head /head ):

<script type="text/javascript"> 
$(document).ready(function(){

$("ul.subnav").parent().append("<span></span>"); //Only shows drop down trigger when js is enabled - Adds empty span tag after ul.subnav

$("ul.topnav li span").click(function() { //When trigger is clicked...

//Following events are applied to the subnav itself (moving subnav up and down)
	$(this).parent().find("ul.subnav").slideDown('fast').show(); //Drop down the subnav on click

$(this).parent().hover(function() {
	}, function(){	
		$(this).parent().find("ul.subnav").slideUp('slow'); //When the mouse hovers out of the subnav, move it back up
	});

//Following events are applied to the trigger (Hover events for the trigger)
	}).hover(function() { 
		$(this).addClass("subhover"); //On hover over, add class "subhover"
	}, function(){	//On Hover Out
		$(this).removeClass("subhover"); //On hover out, remove class "subhover"
});

});
</script>

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Tylko taki kod? A ładujesz gdzieś jq?

Wrzuć ten kod w nagłówek skina: ( head /head ):

<script type="text/javascript"> 
$(document).ready(function(){

$("ul.subnav").parent().append("<span></span>"); //Only shows drop down trigger when js is enabled - Adds empty span tag after ul.subnav

$("ul.topnav li span").click(function() { //When trigger is clicked...

//Following events are applied to the subnav itself (moving subnav up and down)
	$(this).parent().find("ul.subnav").slideDown('fast').show(); //Drop down the subnav on click

$(this).parent().hover(function() {
	}, function(){	
		$(this).parent().find("ul.subnav").slideUp('slow'); //When the mouse hovers out of the subnav, move it back up
	});

//Following events are applied to the trigger (Hover events for the trigger)
	}).hover(function() { 
		$(this).addClass("subhover"); //On hover over, add class "subhover"
	}, function(){	//On Hover Out
		$(this).removeClass("subhover"); //On hover out, remove class "subhover"
});

});
</script>

Witam, DawPi tak ładuję jQuery także w bicie global_board_header .. wydaje mi się że problem tkwi w tym, że SB gryzie się z tym menu, gdyż na podstronach właśnie SB nie ma i działa, a na głównej niestety nie... w dodatku jako gość nie widać Shoutbox'a, wiec działa o.O co zrobić by się to nie gryzło? ;-)

Opublikowano

Hmm... ale to będzie on wtedy działał tylko tam gdzie jest shoutbox... Nie ma naprawdę innego sposobu? Może da coś zmiana <--Shoutbox--> (czy coś takiego) w inne miejsce nie w Board & Footer? Czy może nie bardzo?

• Manager
Opublikowano

Słuchaj, nie wiem. Nie mam tego na forum, więc nie jestem w stanie sprawdzić. Najlepiej będzie jak po prostu spróbujesz.

A uwaga, że ładowałby się tylko tam gdzie sb słuszna.. :unsure:

---

Opublikowano

Sorry bardzo, że pisze posta tak naprawdę bez sensu, ale chciałbym abyście mi pomogli... wg. Was w jaki inny sposób można zamieścić shoutboxa? Może to głupie, ale próbowałem przez iframe, ale to nic nie dało... Shoutboxa nie ma jest oki, shoutbox jest i jest kicha hehe ::unsure:

• Manager
Opublikowano

Bez sensu, jednak z .js u mnie cieniutko, więc należałoby jednak napisać na forum IPSu w dziale z SB. Być może ma ktoś gotowe rozwiązanie. Bo skoro dodanie tego do plików nie wchodzi w grę z oczywistych względów to tak należałoby zrobić.

---

• Manager
Opublikowano

Ojej. Nie ze zrozumieniem, a uważnie. Powiedz, ile masz tematów na głowie? Jeden. A ja? Trochę więcej. Więc miałem prawo się pomylić. Poza tym Twoje 'nie działa' wcale tego nie musi oznaczać. Mogłeś coś źle zrobić.

---

Opublikowano

Ojej. Nie ze zrozumieniem, a uważnie.

Na jedno wychodzi.

Powiedz, ile masz tematów na głowie? Jeden. A ja? Trochę więcej.

Ponad dziesięć. Nie, nie jeden.. No i? Każdy ma parę spraw na głowie.

Więc miałem prawo się pomylić.

A czy ja mówię, że nie masz prawa? Nie!

Poza tym Twoje 'nie działa' wcale tego nie musi oznaczać. Mogłeś coś źle zrobić.

Nie działa, bo nie działa.

• Manager
Opublikowano

Na jedno wychodzi.

Nie rozumieć pojęcia, a nie przeczytać jego definicji dokładnie i uważnie to dwie różne sprawy. Jednak nie jest to przedmiotem tego tematu.

Skoro nie działa, bo nie działa to działać nie będzie.

---

Opublikowano (edytowane)

Jose, jak zawsze marudzisz ^^ DawPi chce pomóc ;p

Dobra panowie wracając do tematu w All global HTML -> member_bar wstawiam kod od SB (IP.Shoutbox i problem nadal występuje :o)

<if="!($this->ipsclass->input['_low_act'] == 'component' && strtolower($this->ipsclass->input['module']) == 'shoutbox') && require_once(ROOT_PATH.'sources/components_public/shoutbox/display.php')">
<if="$this->shoutbox =  new shoutbox_display( $this->ipsclass )">
	<if="$shoutbox = $this->shoutbox->display_shoutbox_global()">
		{$shoutbox}
	</if>
</if>
</if>

zaś w All Global HTML -> global_board_header wstawiam kod który podałem wcześniej od menu oraz:

<script type="text/javascript" src="js/jquery.js"></script> 
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects,builder"></script>
<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/menu.js"></script>

Kod powyższy wstawiam zaraz po <script type="text/javascript" src='jscripts/ips_ipsclass.js'></script> ... więc chyba dobrze...

Nie mam pomysłu jak konflikt między Soutboxem, a Menu usunąć...

(Post ten napisałem dla tych, którzy to się pogubili w temacie przez OffTopic xD)

Edytowane przez TRACKER