Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie,

Tym razem mam dość dziwny problem na http://forumgsm.pl/index.php? . Otóż nie mogę (administrator) wejść na kategorię http://forumgsm.pl/forum/59-telefony/ - pojawia się komunikat " [#103139] Nie masz uprawnień do przeglądania tego forum.". Wszystkie subfora (Aple, LG itd.) w Telefonach działają bez problemu.

Od czego zacząć poszukiwania błędnych ustawień forum?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Manager
Opublikowano

Dlaczego dziwny? Czy na 100% sprawdziłeś swoje uprawnienia? Wg mnie to nie dziwny, a Twój błąd - widocznie po dzisiejszym majstrowaniu przy maskach przypisałeś sobie maskę, która nie ma tam dostępu. Ot co. Teraz musisz to sprawdzić.

Pamiętaj, że wymuszone maski mają przewagę nad tymi z grupy - de facto wykluczają je.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ten problem występował już od dawna, dzisiaj nic przy tym jeszcze nie robiłem.

Edycja maski admina wygląda tak (nie ma checkboxów przy czytanie, odpowiadanie itd.):

post-55-1264196834,0938_thumb.jpg

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano (edytowane)

Dobrze, to maska admina, a jak to wygląda na Twoim koncie? Zakładka Pisanie i ograniczenia dostępu w edycji Twojego konta.

Tutaj dla "Nadpisz maskę uprawnień grupy przez..." nie mam żadnej opcji wybranej z listy obok. Czy powinno być coś wybrane?

Edytowane przez necik

• Manager
Opublikowano

Nie nie, to tylko dało informację, że nie masz wymuszania na swoim koncie włączonego.

Z kodu wynika, że jednak praw do czytania nie masz. Tylko na Twoim koncie ten problem występuje?

---

Opublikowano

Z kodu wynika, że jednak praw do czytania nie masz. Tylko na Twoim koncie ten problem występuje?

Niestety nie, moderator też twierdzi że widzi tam taki sam komunikat.

Opublikowano

Ktokolwiek może tam wejść? Może ten dział jest zabezpieczony?

Tutaj cały czas mowa, że nie możesz otworzyć kategorii, jak np. ta http://forum.invisionize.pl/forum/1-foruminvisionizepl/ , tak?

Niby sprawdzałem zabezpieczenia działu, ale może coś przeoczyłem. Czy mógłbyś podać mi mini instrukcję gdzie to sprawdzić?

Gdyby przenieść problem tutaj to nie mógłbym wejść np. na http://forum.invisionize.pl/forum/5-invision-power-board/

Opublikowano

Hmm, to raczej musi być coś w błędnych ustawieniach. Gdyby któryś plik był uszkodzony to raczej nie mógłbym wejść na żadna kategorię (a tu jedna kategoria działa, pozostałe trzy nie).

Czy jeszcze jakieś ustawienia warto sprawdzić?

Ticketów dla tego forum chyba nie mogę wysyłać, wygasła licencja, z przedłużeniem poczekam do 3.1.

Opublikowano

W celu ostatecznej rozprawki z tym, zamień tę kategorię na forum i wtedy sprawdź jej ustawienia.

Dziwne, pomogło :o

Opublikowano

Yes sir, wszystko działa po zmianie kategorii na forum a następnie znowu na kategorię.

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.