Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio uświadomiono mi pewien hmm defekt? Mianowicie, usuwając tematy/posty część trafia do kosza a część nie. Nie mam pojęcia gdzie się to ustawia. Proszę o pomoc.

Heart breackers and life takers...

• Manager
Opublikowano

O, i to zdecydowanie burzy moją pewną teorię.. :)

Na pewno tematy nie lądują w koszu? Widzę, że masz wersję 3.0.4. Zalecam aktualizację i jeśli problem się powtórzy na wersji 3.0.5 to wysłać ticket. Nie ma już dodatkowych ustawień.

Ew. mogłeś coś zmienić w kodzie - Ty lubisz w nim grzebać. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Mam wersje 3.0.5. W kodzie nic nie zmieniałem. Znaczy nie zmieniam nic poza modyfikacjami. I właśnie sprawdziłem, usunięty temat zniknoł całkowicie z forum.

Opublikowano

Miałem to samo ale doszedłem w czym rzecz.

Kosz ustawiony na samoczynne usuwanie postów po 7 dniach.

Posty i tematy starsze niż 7 dni wylądują w Koszu ale nie będą widoczne.

Opublikowano

Także mam taki problem.

W niektórych działach jak kliknę na jakiegoś posta i dam na przycisk usuń (koło przycisków Edytuj, Odpowiedz, Cytuj) to albo temat leci do kosza albo kasuje się na stałe.

Tak samo jest jak zaznaczam tematy w jakimś dziale i daje usuń z akcji na dole z listy, to albo tematy lecą do kosza albo przepadają na zawsze, przez co statystyki postów spadają...

Nie wiem od czego jest to zależne ale boje się czasami kasować posty, czy całe tematy bo albo poleci do kosza, albo w "czarną dziurę" i w statystykach forum zmieni mi się liczba postów, czego nie che.

• Manager
Opublikowano

Kosz ustawiony na samoczynne usuwanie postów po 7 dniach.

Posty i tematy starsze niż 7 dni wylądują w Koszu ale nie będą widoczne.

To tylko modyfikacją.

W ACP możesz ustawić widoczność, a nie kasowanie - wbudowaną opcją.

Do wszystkich, co mają ten problem - sprawdźcie ustawienia sortowania i wyświetlania tematów w tych działach, co kasowane tematy nie lądują w koszu.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

To tylko modyfikacją.

W ACP możesz ustawić widoczność, a nie kasowanie - wbudowaną opcją.

Do wszystkich, co mają ten problem - sprawdźcie ustawienia sortowania i wyświetlania tematów w tych działach, co kasowane tematy nie lądują w koszu.

A dokładnie jak tą widiczność ustawić?

Co do sortowania to mam standard.

1264627067-U3.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Przepraszam za odświeżenie tematu, aczkolwiek niby wersja 3.1.0 a ja na swoim forum dalej mam ten problem.

Cleric, czy udało Ci się rozwiązać ten problem, czy może inni mają pomysł jak doprowadzić to do stanu normalnego, ew. zostaje ostateczna deska ratunku - ticket w panelu customera.