Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Wybaczcie jeżeli umieszczam ten temat w złym dziale lub powielam temat...

Chciałbym otrzymać taki efekt: [obrazek]

beznazwy1bh.png

Chciałem wykorzystać do tego CustomPages jednak ani razu nie otrzymałem takiego efektu ponieważ tam jest tylko HTML, próbowałem więc wrzucić iframe jednak on przerzucał automatycznie do całej strony...

Proszę o pomoc, wskazówki.

Edited by denis13wroc
  • Manager
Posted (edited)

Dobra, bardzo proste..

Link do strony

www.adresforum.pl/index.php?app=core&module=global&section=page

( można zmienić przy pomocy mod rewrite na przyjaźniejszą wersję )

Plik
admin.zip

Myślę, że nie powinno być problemu. W razie pytań ... pytaj. laugh.gif

[ + ]

Dla wersji 3.4.x (być może i wcześniejszych - sprawdzić) zmiana: http://forum.invisionize.pl/topic/45581-własna-podstrona-oraz-wysyłanie-widomości-do-użytkowników/?p=274839

Edited by DawPi
Aktualizacja dla nowszych wersji
  • Like 2

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Posted (edited)

Działa :-) Tzn w output = ' ' musiałem wrzucić iframe bo niestety ale php nie działa żaden include ani nic takiego :-)

Puki co dzięki chociaż wolałbym tam osadzić sam skrypt niż odwoływać się przez html'a.

Chyba że znasz sposób aby tam jednak władować czysty html ale z php...

Ahhh i od razu zapytam jeżeli więcej takich stron chciałbym zrobić to nie będzie się gryzło dodatkowa zmienna w adresie i htaccess z ładnymi linkami?

Edited by denis13wroc
  • Manager
Posted

Jak nie działa PHP? Działa, tylko nie potrafisz tego zrobić. A, że nie wiem, co dokładnie robisz, to pomóc nie mogę.

Nie pisałeś o tym, że chcesz dodać więcej stron, więc zrobiłem proste coś dla jednej strony. Wiele stron też można zrobić, ale skoro chcesz grzebać w PHP to na pewno coś niecoś wiesz i na pewno sobie poradzisz. :lol:

---

Posted

Jak nie działa PHP? Działa, tylko nie potrafisz tego zrobić. A, że nie wiem, co dokładnie robisz, to pomóc nie mogę.

Nie pisałeś o tym, że chcesz dodać więcej stron, więc zrobiłem proste coś dla jednej strony. Wiele stron też można zrobić, ale skoro chcesz grzebać w PHP to na pewno coś niecoś wiesz i na pewno sobie poradzisz. :lol:

Hehe DawPi nie krępuj się... o ile jeszcze wiem jak sobie zrobię z kolejnymi stronami to interesowałoby mnie rozwiązanie takie aby wstawić tam ten skrypt.

Pewne rzeczy potrafię sobie podpatrzeć z innych skryptów, trochę podstaw programowania mam jednak PHP to wstrętny język :-)

Przerabiałem skrypt który tworzy obrazki wstawiając status serwerów gier skrypt pobiera z formularzu tekst jako nick i wstawia do obrazka.

Mam te skrypty w jednym folderze i chciałbym aby nie funkcjonowało to jako osobny skrypt a jako zakładka na forum... ot tyle :-)

Pozdrawiam

Dokładne szczegóły adresy itd. mogę podać na PW, nie chciałbym wszystkich informować o szczegółach.

Posted (edited)

Mógłbyś DawPi rzucić jakby miał wyglądać wpis w htaccess żeby ten link wyglądał nieco ładniej? :>

fajnie jakby miał postać

forum.com/bashu

jeśli tak bezpośrednio sie nie da

to moze być coś w rodzaju

forum.com/index/bashu.html

byleby końcowym elementem było bashu :lol: Wspomożesz? :>

[+] Albo naprowadzić ;]

Edited by unbreak

userbar1.jpg

Twiztid Tribe ®

Posted

Wielkie dzięki :lol: Działa ^_^

Nie wiem czy specjalnie, czy przeoczyłeś, ale nie odniosłeś się do mojego pytania z mojego tematu:

BTW. dodatkowo pytanie mam, można tą podstronę wrzucić tak do menu że jak na niej będziemy, to ów link będzie aktywny? :>

Wrzuciłem z edycji skina. Jak mam założyć osobny temat, to napisz, zrobię to.

userbar1.jpg

Twiztid Tribe ®

Posted

Może z niewyspania, ale nie rozumiem Cię w czym mam się nie krępować. :lol:

Chodzi mi o to że jeżeli potrafisz jakoś jaśniej to przedstawić to nie krępuj się :-) Coś tam potrafię jednak bardzo wybiórczo.

$this->output = 'To jest treść testowej strony';

Zamiast "to jest treść...." wrzucałem na wiele sposobów kod... i nic mi z tego nie wychodziło...

Rozumiem że może to śmieszyć zwłaszcza jeżeli to podstawy :-)

Posted (edited)

Tam wlezie Ci tylko html.

php masz w całym skrypcie, musisz tylko w odpowiednie miejsce wsadzić co potrzebujesz...

Nie wiem czy to wydajnie, ale np zamiast

echo "1 2 3 4";
echo "5 6 7 8";

dawałem

$this->output = " 1 2 3 4";
$this->output = $this->output ." 5 6 7 8";

Daje nam na wyjście:

1 2 3 4 5 6 7 8

xD

[+] Np, w skrócie bez zbednych rzeczy:

for($i=1;$i<9;$i++)
{$this->output = $this->output ."  ".$i;}

wywali to samo co powyjże dwa 'echa'

Edited by unbreak

userbar1.jpg

Twiztid Tribe ®

• Manager
Posted

unbreak: Może po prostu nie zauważyłem?

Trzeba by sprawdzić, jak są oznaczane aktywne zakładki w oryginalnym kodzie i odpowiednim ifem dodać to do tego Twojego nowo dodanego linku. :lol:

@denis13wroc: pokaż te wiele sposobów. Nie mogę Ci pomóc tego zmienić, gdyż nie widzę co.

Oczywiście, że nie echem to trzeba zrobić (!). ^_^

---

Posted

xD Ok DawPi, przyglądnąłem się dokładnie jak działa menu, niestety za cholerę nie mogę rozgryźć jak dodać żeby jak jestem na 'własnym contencie" w menu link do niego stał się aktywny.

Jakieś propozycje.

Imo wystarczy dać if-a, czy jest jakieś coś co przetrzymuje aktualny url? Zrobiłbym to po prostu że jeśli url="url_do_contentu" do daj class="activ" - oczywiście jest to w roboczym języku :lol:

Kolejne pytanie, jak to działa?

Jak wrzucę jakiegoś php (powiedzmy że identycznego do tego który tu podałeś), ale nazwę go inaczej, to mogę za pomocą linka

www.adresforum.pl/index.php?app=core&module=global&section=page

Tyle że odpowiednio zmodyfikowanego (czy section= mówi jak się nazywa ów plik php?) to będzie kierował do ów contentu?

Jeśli jestem blisko, to co wystarczy zmienić, albo gdzie się doszukiwać tego?

A może to całkiem nie tak działa?

userbar1.jpg

Twiztid Tribe ®

• Manager
Posted

Spróbuj takim ifem:

<if test="$this->request['section']=='page'">
aktywna klasa
</if>

Tak, możesz zmienić section=page, ale potem również w nazwie klasy też to zmienić. :lol:

• Like 1

---

Posted (edited)
Spróbuj takim ifem:
:blink: Lekko podpicować i jest good, dzięki.
Tak, możesz zmienić section=page, ale potem również w nazwie klasy też to zmienić. :P
Działa świetnie :P Piękna sprawa, na prawdę, wielkie dzięki :]

Jeszcze pytanie na przyszłość, jest możliwość nie zalogowanym odebrać dostęp do tego? :>

Czy dodanie:

if( $this->memberData['member_id'] ){
  dla zalogowanych
}else{
  dla niezalogowanych..
}

Powinno zadziałać? :> - wziąłem to skądś, dlatego mam wrażenie że trzeba to lekko zmienić :]

Edited by unbreak

userbar1.jpg

Twiztid Tribe ®

Posted (edited)

Nigdzie nie pisałeś żeby usuwać. Ma być? :>

Jeśli tak to może być w innej formie, tzn pod

v © 2008 - 2010 by bezet & unbreak
Twój tekst?

[+] Myślałem że to tylko przykłąd stopki xD :blink:

Edited by unbreak

userbar1.jpg

Twiztid Tribe ®

• 8 months later...
  • Manager
Posted

Witaj,

dziękuję za informację. Wróć, jak napiszesz, co edytowałeś, jak się próbowałeś dostać na stronę i wszelkie inne operacje.

---

Posted (edited)

No to tak na ftp kiedyś już robiłem coś z custom page i plik został stary plik działa wchodzę na wybrany adres i jest ok skopiowałem go nadałem inna nazwę wpisałem nową nazwę w adres i wtedy przekierowuje więc to pewnie inny błąd czy trzeba coś w panelu zmieniać ? dodawać te pliki w jakieś pola żeby ich nie ignorował ?

http://www.forumfajerwerki.pl/index.php?app=core&module=global&section=page to działa ale kopia tego

http://www.forumfajerwerki.pl/index.php?app=core&module=global&section=mapa już nie oba pliki są w tym samym katalogu

Edited by Arturo