Skocz do zawartości

[#10227] Nie masz uprawnień...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

[#10227] Nie masz uprawnień do korzystania z systemu prywatnych wiadomości.

Błąd wystąpił po aktualizacji z 3.0.4 na 3.0.5 zna ktoś radę?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ACP :a: :a: System :a: System Settings :a: Members :) Personal Message Set-up

No i oczywiście musisz włączyć komunikator dla każdej grupy osobno:

ACP :):a: Użytkownicy ;) Manage User Groups :a: Wybrana grupa ;) Globalne :) Może korzystać z prywatnego komunikatora? :) Tak

Witaj.,

Mam ustawione to i to drugie a również mi pisze ze nie mam uprawnień a mam admina pełnego na forum?

Why to moze byc spowodowane po wgraniu shoutbox'a top x stats i top new member tak sie chyba stało

W ustawieniach zmienione chyba miałem ale nie wiem czy to robi różnicę!

Use Safe Mode Skins? :a:Nie

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

Sądząc po Twojej wypowiedzi, stwierdzam, że nie zbadałeś dokładnie sytuacji. Po czym to wnioskuję? Masz podany numer kodu błędu i po nim łatwo stwierdzić co się dzieje w aplikacji. A oto co się w niej dzieje:

//-----------------------------------------
	// Check viewing permissions, etc
	//-----------------------------------------

if ( ! $this->memberData['g_use_pm'] )
	{
		$this->registry->getClass('output')->showError( 'messenger_disabled', 10226 );
	}

/* Wyłączone PW, do włączenia z poziomu ACP */
	if ( $this->memberData['members_disable_pm'] )
	{
		$this->registry->getClass('output')->showError( 'messenger_disabled', 10227 );
	}

if ( ! $this->memberData['member_id'] )
	{
		$this->registry->getClass('output')->showError( 'messenger_no_guests', 10228 );
	}

/* Moduł prywatnych wiadomości nie jest włączony - więcej o tym napiszę poniżej */
	if( ! IPSLib::moduleIsEnabled( 'messaging', 'members' ) )
	{
		$this->registry->getClass('output')->showError( 'messenger_disabled', 10227 );
	}

Opis Twojego problemu dałem w kodzie. Skoro masz dostęp do ACP to upewnij się, że flaga wyłączenia PW nie jest aktywna - prosty sposób to sprawdzanie w SQL, oto zapytanie:

SELECT members_disable_pm FROM ibf_members WHERE member_id = X

X - wpisz swoje ID użytkownika.

Następnie, jeżeli masz pewność, że PW nie zostało wyłączone, przejdźmy do modułu. Zadaniem te funkcji jest sprawdzenie czy w aplikacji members ( drugi parametr tej funkcji ) znajduje się moduł o nazwie messaging, czyli na pewno musi iść plik i klasa musi mieć poprawną nazwę. Sprawdź te rzeczy, a jeżeli wszystko się zgadza, zostaje ACP i włączenie modułu. Jak?

ACP :a::) System :) Manage Applications & Modules :) Members :a: Zarządzanie publicznymi modułami :a: Messaging :a:Moduł włączony

Na pewno będzie włączona opcja, że moduł nie wyłączony. Zmień tą opcję i daj nam znać czy pomogło!

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!