Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam po raz n-ty :D

Jako iż IPB 3.0 jest dla mnie nowością(wcześniej IPB 2.3). Czy mógłby mnie ktoś nakierować, gdzie tu się ustawia Moderatorom(działów) dostęp do Panelu Moderatorów(istnieje on w ogóle?) oraz dostęp do raportów ? Ogólnie aby mieli jakieś możliwości banowania, przeglądania warnow i zarządzania działami z jakiegoś Panelu.

Pozdrawiam po raz n-ty :D

I z góry dziękuje za wszelką pomoc :D

Opublikowano

Witam po raz n-ty :D

Hej po raz pierwszy :D

Jako iż IPB 3.0 jest dla mnie nowością(wcześniej IPB 2.3). Czy mógłby mnie ktoś nakierować, gdzie tu się ustawia Moderatorom(działów) dostęp do Panelu Moderatorów(istnieje on w ogóle?)

Nie istnieje. Admini i g-moderatorzy widzą jedynie dodatkowy pasek narzędzi administracyjnych. Dostęp dajesz poprzez nadanie uprawnień Super Moderatora.

oraz dostęp do raportów ?

jw.

Ogólnie aby mieli jakieś możliwości banowania,

Moderatorzy nie mogę banować użytkowników (opcja dostępna z ACP). Tworzona jest już odpowiednia modyfikacja przez Largo.

przeglądania warnow

To może każdy moderator (wystarczy nadać maskę moderatora).

i zarządzania działami z jakiegoś Panelu.

(SOS30) Quick Manage Forums 1.0.0

Pozdrawiam po raz n-ty :D

Dzięki :D

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki wielkie :D To w takim razie mam jeszcze parę pytań.

Dlaczego moi moderatorzy działów po mimo ustawienia praw w działach nadal nie mogą owych działów moderować?

Jak ustawić aby moderator działu mógł przyznawać warny tylko w swoim dziale?(możliwe to?)

Czy moderatorzy działów mogą mieć wgląd do Ogłoszeń i Narzędzia IP ?

Co to szablony Moderatorskie o.O ?

Na jakiej zasadzie działa to Report Center? Mam tam do ustawienia Grupy otrzymujące raport i Grupy, które mogą widzieć raport. Czyli o co konkretnie tu chodzi? I dlaczego tych pluginów jest tam tak dużo. Można raportować profile, PW i kalendarze ? o.O

Z góry dziękuje za odpowiedzi :D

Opublikowano

Jak ustawić aby moderator działu mógł przyznawać warny tylko w swoim dziale?(możliwe to?)

Nie można, bo jest to bez sensu. Jeśli moderator chce komuś przyznac ostrzeżenie, to zawsze mógłby to zrobić ze swojego działu. Więc czy ma dostęp do globalnych warnów, czy do swojego działu - nie robi różnicy.

Czy moderatorzy działów mogą mieć wgląd do Ogłoszeń i Narzędzia IP ?

Nie wydaje mi się, bo ogłoszenia są globalnym elementem.

Co to szablony Moderatorskie o.O ?

Standardowa akcja (np. zamknięcie tematu + domyślny teskt wiadomości) dostępna dla moderatorów. Przejrzyj to forum i poszukaj tematów z dopiskiem ROZWIĄZANY. ostały one zamknięte za pomocą szablonów.

Na jakiej zasadzie działa to Report Center?

Użytkownik raportuje, wybrane grupy czytają :D

I dlaczego tych pluginów jest tam tak dużo. Można raportować profile, PW i kalendarze ? o.O

Nie wiem co za pluginy, ale możesz raportować wiele elementów na forum.

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.