Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3. Shoutbox... podczas odswiezania recznego SB wpisane posty podwajaja sie... czyli wpisujac np w SB czesc pojawia sie podwojny wpis... co najlepsze widzi to tylko ta osoba ktora pisze - ogol forum juz nie Sb w wersji 1.0.2, blad wystepuje u userow przegladarki Opera (przynajmniej CI tylko ten blad zglosili) ponizej jedna z wypowiedzi o problemie:

Nie wiem czy tylko u mnie jest taki błąd i czy to przypadkiem nie zależy od przeglądarki, ale:

Po na napisaniu wiadomości w shutboxie w odstępie czasowym (ok 30sec) powiela mi tego posta regularnie, oczywiście tylko tylko jest to widoczne z mojej strony bo nie wyświetlają się one dla ogółu.

Problem dosc znaczny poniewaz sporo userow zglosilo problem :D

Opublikowano

Za słaby serwer. Po wysłaniu wiadomości w SB następuje kilka sekund, w których wiadomość jest zapisywana, a widok odświeżany. Jeśli odświeżysz ponownie, to zdublujesz zapytanie i shout wyświetli się dwukrotnie. Im lepszy serwer, tym krótszy ten czas oczekiwania.

a jest jakas rada dla userow opery? czy sa zdani niestety na taka niedogodnosc? oczywiscie pomijam poki co zmiane hostu z racji tego ze nawet 5% przydzialu mocy serwera nie jest wykorzystywane to samo tyczy sie zasobow czy transferu :D host na nazwa.pl opcja active pro

i czy nie dziwne ze tylko userom opery takie cos sie pojawia?

Opublikowano

ok w takim razie juz wiem czego to przyczyna :P w takim razie w temacie o hostingu poczytam o tym co polecacie i gdy skonczy mi sie abonament zmienie uslugodawce :P dziekuje pieknie - temat mozna zamknac :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.