Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczynam od konwersji bazy przema do ipb 2.3.6 według tego, wszystko pięknie gładko.

Potem chcę dokonać upgrade według tego tutka. I napotykam na błąd zaraz na początku ^^.

Chodzi mianowicie o to, żę gdy chcę się zalogować na konto któregokolwiek admina, aby dokonać upgradea dostaje komunikat:

Warning: You do not have access to the upgrade system

W dokumentacji wyczytałem, takie zdanie:

Note: Remember to add "admin" into the upgrade URL as this was changed in verson 3.0 of IP.Board to offer a centralized upgrade center.

Jak mam to dodać to nie wiem :P, przydałaby się jakaś pomoc.

• Manager
Opublikowano

Witaj,

konto na które się logujesz musi mieć prawa root ( głównego ) admina. Zmień najlepiej w PhpMyAdminie wartość mgroup w tabeli members przy Twoim koncie ( na tym na które się logujesz ) na 4 i spróbuj ponownie.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

mgroup jest ustawione na 4 u każdego admina, w tym u mnie! Tak było od początku.

admini.jpg

Macie jeszcze jakieś pomysły?

Edytowane przez esquel
Opublikowano (edytowane)

$INFO['banned_group'] = '5';
$INFO['admin_group'] = '4';
$INFO['guest_group'] = '2';
$INFO['member_group'] = '3';

Wracając do konwersji z przemo do samego ipb 2.3.6, nie wykonałem czynności końcowych, bo nie mogę włączyć w ogóle ipb 2.3.6. Czy może to mieć związek z moim problem?

Edytowane przez esquel
  • Manager
Opublikowano

Są dwie możliwości:

if ( $mem['g_access_cp'] != 1 )
	{
		return 'You do not have access to the upgrade system';
	}

Grupa nie ma dostępu do ACP - sprawdź i ew. zmień w tabeli groups.

Lub:

if ( $han_login->return_code == 'NO_ACCESS' )
	{
		return 'You do not have access to the upgrade system';
	}

Co może mieć kilka powodów.

Powiedz: co napisał IPS w tickecie, który powinieneś wysłać..?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jak mi to sprawdzą skoro robię to na localu..., próbowałem jeszcze robić to na jakimś darmowym hostingu z php4, bo mój obecny dostawca nie udostępnia mi tego. Ale konwersja trwała by w nieskończoność, pomijając ciągle zawieszającą się czy odrzucającą zbyt duża ilość połączeń bazę mysql. Dlatego, wrzucę tam skonwertowaną bazę z locala i zostawię strukturę plików gotową do upgrade`a, podam dane IPS`owi a oni sprawdzą, chyba powinno wystarczyć?

EDIT:

Ups, chyba skonwertowałem bazę przemka z modyfikacjami, czy to coś zmienia?

Edytowane przez esquel
Opublikowano

Sprawa wygląda na zamkniętą, szczerze nie wiem co zrobiłem, że teraz zadziało, zamieszałem ładnie w XAMPPie, IPB 2.3.6 zadziało, nie wywaliło mi żadnych błędów, deinstalacja modyfikacji w moim przypadku była niezbędna, ponieważ poprawnie skonwertowało ilość postów 13,5tys a nie jak poprzednio zamiast tej wartości miałem 18 tysięcy. Upgrade ruszył, temat można uznać za zamknięty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.