Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

W sumie nie jestem pewien czy aby na pewno w dobrym dziale napisałem temat ale jakby nie było tyczy się on tłumaczenia.

Mianowicie problem jest taki, że na całym forum nie ma problemu z PL znakami, wszystko działa pięknie, ładnie. Natomiast wchodząc na "pomoc" mamy idealny pokaz krzaków. Próba ich poprawy przez panel admina skończyła się tym, że całe tłumaczenie (baza danych została nietknięta i było ok) szlag trafił oraz wszędzie były krzaki. Dopiero wgranie od nowa PL języka uratowało sytuację. Kodowanie forum jest ustawione na UTF-8. Da się coś z tym zrobić?

post-1604-1272961448,1935_thumb.jpg

Opublikowano

No właśnie wgrać od nowa pl. :P

Jak masz kodowaną tabelę faq, a jak resztę?

Kodowanie jest ustawione na utf8_general_ci zarówno w faq jak i innych tabelach. Szperając w phpmyadminie to wszędzie widziałem PL znaki w polach normalnie natomiast w faq już były krzaki. Czy ręczna zmiana w polach przez phpmyadmina coś da? No i czy znowu nie sypnie się wtedy cały lang?

• Manager
Opublikowano

Bardzo dziwna sytuacja, zważywszy, że nawet na forach iso 2 wgranie ( import ) polskiej pomocy, domyślnie zapisanej w utf8, nie powoduje z nią problemów.

Masz jakieś sztuczki w plikach łączących się z SQL-em? Jakieś wymuszenia kodowania etc.?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Na pewno coś było modyfikowane jednak co i jak nie jestem w stanie zbytnio powiedzieć bo nie ja się tym zajmowałem. Aczkolwiek jakbym miał wszystko w faq edytować aby ładnie wyglądało to mogę to zrobić przez phpmyadmina. Martwię się tylko oto aby nagle szlag czegoś nie trafił - np. wykrzaczenie się całego forum. Chociaż w sumie modyfikacja zawartości pola bazy danych nie powinna mieć chyba skutków na inne. Co Ty o tym myślisz?

• Manager
Opublikowano

Oczywiście, że nie powinna i nie może mieć wpływu.

Przypomnij mi jeszcze, co się dzieje, jak edytujesz FAQ poprzez ACP? Bo jest tam opcja do tego.

---

• Manager
Opublikowano

Można prosić o screen PRZED i Po takiej edycji tego, co się krzaczy? Przyznam, że to wyjątkowy przypadek.

Prosiłbym Cię również o wpisanie wersji i adresu forum w profilu.

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.