Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Próbuje nadaremnie wrzucić od kilku minut Wasze spolszczenie. Za każdym razem sypie błędem:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 16 bytes) in /home/bleble/public_html/ips_kernel/classDbMysqliClient.php on line 461 .

Co trzeba zrobić Panowie?

Pozdrawiam.

• Manager
Opublikowano

Witam,

na pewno przeczytać wątek o naszym spolszczeniu - przynajmniej kilka razy tak kwestia była tam poruszana.

Nie chcę być niemiły, ale nawet nie skorzystałeś z wyszukiwarki ( na słowo allowed wypluwa mnóstwo przydatnych tematów ).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Wgraj albo modułami albo zwiększ pamięć potrzebna do wykonania polecenia.

Innymi słowami napisz do admina serwera.

ps.

A co dokładnie zwiększyć znajdziesz na forum tylko poszukaj :)

Opublikowano

Panowie, nie mam żadnych zastrzeżeń do Waszego spolszczenia. Doskonale zdaję sobie z tego sprawę, że problem leży po mojej stronie. Czytałem jakiś wątek w którym było napisane, że trzeba znaleźć plik o nazwie init.php (?). Pierwszy raz mam styczność z IPB i zupełnie nie wiem gdzie tego pliku szukać.

• Manager
Opublikowano

Na pewno nie init, a init_data.php - znajdziesz go w głównym folderze forum. Pytanie tylko - co wyczytałeś o tym pliku?

Pytanie: dlaczego nie zastosujesz się do rad Łukasza?

---

Opublikowano

Witam ponownie. W pliku initdata.php, przed " if ( @function_exists( 'memory_get_usage' ) )

{

define( 'IPS_MEMORY_START', memory_get_usage() );

} " dodałem wpis " ini_set("memory_limit","64M"); " i ciągle to samo. Mam dostęp do php.ini - wersja okrojona, bo nie ma możliwości zwiększenia "memory limit". Panowie, pomocy.

Opublikowano (edytowane)

Może dopisanie "ini_set("memory_limit","64M"); " w innym miejscu/pliku pomoże?

Ewentualnie czy jest jakaś inna możliwość wgrania spolszczenia?

Edytowane przez zioms
  • Manager
Opublikowano

Oczywiście oprócz importu pliku core* należy zaimportować wszystkie pliki z folderu modules/.

Tak czytam ten wątek i nie rozumiem, jaki to problem wykonać kilka kliknięć myszą w celu importu spolszczenia modułami. Jak się wysypie na imporcie modułów to zmieniaj serwer.

---

Opublikowano

Przez moduły wgrało, ale gdzieś dałem d**y, bo zastąpiło oryginalne pliki. Czyli mam do wyboru tylko język polski. Nie znam w ogóle skryptu IPB, nigdy wcześniej nie miałem z nim styczności. Jest dużo bardziej rozbudowany niżeli te darmowe.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

można by podrzucić chłopakowi rozpakowane spolszczenie, wrzuci je tylko do katalogu (?)

Pamiętam że ja tak kiedyś zrobiłem, i działało.