Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w standardowych grupach "Uzytkownik i Administrator" wyswietlaja sie takie informacje jak "Jacy uzytkownicy odwiedzili forum i kto jest obecnie na shoutboxie". zostawiam screeny:

57077506.jpg

A w grupach nowych, ktore utworzylem takich informacji nie ma:

66647165.jpg

Moze mi ktos wytlumaczyc jak to naprawic?

Pozdrawiam.

450x60.gif

• Manager
Opublikowano

Ogólnie to Ty masz dziwny serwer. Same z nim problemy, najpierw skiny, teraz takie kwiatki. Pomyśl o zmianie, bo skrypt tutaj nie ma nic do rzeczy - jeśli co ustawiasz, a nie działa, to nie szukaj dziury tam gdzie jej nie ma.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Wiele serwisow posiada fora na serwerach unixstorm i sa to dobre serwery. Poza tym nie rozumiem, w jaki sposob takie cos moze byc spowodowane zlym serwerem? Moze jakos jasniej mi ktos wytlumaczy co jest zle, lub czego w tym serwerze brakuje bo nie wiem o co chodzi i nie wiem nawet jakie w takiej sytuacji kierowac pytanie/zazalenie do Biura Obslugi Unixstorm.

450x60.gif

• Manager
Opublikowano

Otwórz plik: ips_kernel/classDbMysql.php

Znajdź:

define( 'REPLACE_TYPE', 2 ); 

Zamień na:

define( 'REPLACE_TYPE', 1 ); 

Zapisz i wyślij.

Potem przejdź do ustawień modyfikacji, zapisz ponownie ustawienia i sprawdź czy działa.

---

Opublikowano (edytowane)

Ja jednak na Twoim miejscu sprawdziłbym dokładnie ustawienia tej modyfikacji - możesz pokazać screen, jak to ustawiłeś?

DawPi, Ty to ustawiales :)

A co do tego REPLACE to zmienilem juz, ale nie za bardzo wiem jak mam "Potem przejdź do ustawień modyfikacji, zapisz ponownie ustawienia i sprawdź czy działa." to wykonac. I dodam jeszcze, ze w oprocz tych informacji o uzytkownikach odwiedzajacych i znajdujacych sie na shoutboxie, nie wyswietla sie jeszcze TOP5 Reputacji. A w standardowych grupach "Administrator, Uzytkownik" wyswietla sie.

Poprostu wszystkie grupy jakie tworze dzialaja jakby uzytkownicy w nich znajdujacy byli "Goscmi" z tym, ze maja mozliwosc pisania.

Edytowane przez Shoxu
450x60.gif

Opublikowano (edytowane)

Nie do wiary, wszedlem w te ustawienia i widocznosc tych informacji byla ustawiona wlasnie tylko dla tych dwoch standardowych grup :) A teraz w co mam wejsc zeby tak samo ustawic TOP5 Reputacji?

@EDIT: Elegancko wszystko juz poustawialem, czy powinienem zostawic to "define( 'REPLACE_TYPE', 1 ); " czy spowrotem zmienic na "define( 'REPLACE_TYPE', 2 ); " ?

Edytowane przez Shoxu
450x60.gif

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.