Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że było już o tym mnóstwo tematów, ale ja nadal tego nie rozumiem :)

Pobrałem bazę, wrzuciłem ją do Gżegżółki, wybrałem konwersję z Automatyczny --> Unicode-encje i... nadal mam krzaki. Wrzuciłem na serwer - krzaki. Otworzyłem w notatniku - krzaki. Rozumiem, że w phpMyAdmin polskie znaki powinny się wyświetlać normalnie? Czy może pod postacią zaszyfrowaną, typu %190#? Co robię nie tak?

Po konwersji w bazie jest zapis:

ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2;

latin2 jest także w PMA.

EDIT:

Widzę jakieś zmiany są. Przed konwersją wpis wyglądał tak:

nie działają ci

Po:

B30PT.jpg

W PMA wygląda tak, jak na drugim screenie z dodatkowym 'amp' zamiast znaku &.

Da się cos z tym zrobić?

EDIT: Przy próbie wgrania BigDumpem, otrzymuję następujący błąd:

Error at the line 96275: ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2 AUTO_INCREMENT=33431 ;
MySQL: Niew³a?ciwa warto?æ domy?lna dla 'login_anonymous'

• Manager
Opublikowano

B30PT.jpg

Jest OK! :a:

Error at the line 96275: ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=latin2 AUTO_INCREMENT=33431 ;
MySQL: Niew³a?ciwa warto?æ domy?lna dla 'login_anonymous'

Znajdź ten kod i zmień kod UTF na spację. :) Pyknie. :a:

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ha! Dzięki! Baza wrzucona w UTF-8. Teraz pomóż mi proszę uruchomić forum :a:

Po zakończeniu restore, pojawił się błąd, który IPS kazał naprawić poprzez narzędzie upgradeFinish z katalogu Tools. Miało ono przebudować cache. Przebudowało. Jednak teraz przy próbie wyświetlenia forum, pojawia się następujący błąd:

Parse error: syntax error, unexpected ';' in /home/klient.dhosting.pl/***/cache/skin_cache/cacheid_23/skin_global.php  on line 108

23 jest moim domyslnym skinem, którego nie chciałbym stracić. Próbowałem już przebudowywać, usuwać CSSy i uruchamiać wszystkie narzędzia dostępne w ACP - bez skutku. W jaki sposób to ugryźć?

(A najśmieszniejsze jest to, że równolegle takie same kroki wykonywałem na forum testowym na IPB 3.1 - tam wszystko śmiga bez problemu :))

EDIT:

Problemem będzie znak &, który po konwersji wygląda & a skrypt głupieje widząc średnik :a:

108:

USE_RTE = " . (($this->memberData['members_editor_choice'] == 'rte' && $this->memberData['_canUseRTE'] === TRUE) ? ("1") : ("0")) . ";

EDIT2:

Próba wgrania plików cache z forum testowego zakończyła się fiaskiem:

Fatal error: Call to undefined method IPSLib::locationhashooks() in /home/klient.dhosting.pl/***/cache/skin_cache/cacheid_23/skin_boards.php  on line 48

Tam w plikach zamiast amp amp mam &&. Chociaż nie wiem, czy na pewno mam tam UTF.

• Manager
Opublikowano

Hm, może się okazać, że zamieniło & również w skinach, a to nie byłoby OK - czy mi się wydaje, czy Ty dwa razy konwertowałeś do encji? Wtedy te & :) & mogły się tak zamienić.

Forum testowe masz pewnie 3.1.0, a główne 3.0.5, a tam metoda locationhashooks() nie występuje. Jeśli coś dogrywasz to zrób to z pasującego wersją forum.

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.