Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Zmniejszanie obrazków nie działa - podobno to nie wina skina, ale chce sie upewnic

vBB

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Problem jest tego typu:

post-1040-009840900 1276444391_thumb.png

Jak widać ucina obrazek, gdy się go powiększy, a powinno rozciągać okienko i pokazywać cały obrazek. Wiem, że to płatny, sam go kupiłem i pytałem na forum supportu skinu, oni stawiają na bug w IPB, co jest dosyć dziwne, ponieważ u mnie na domyślnym skinie IP.Board 3.1 wszystko działa ok (to zmniejszanie obrazków), na tym samym skinie (baisik) z wersji 3.0.5 również działa dobrze, a na 3.1 już nie (skin oficjalnie zaktualizowany). Skierowali mnie na support ipb i tak też zrobię, ale postanowiłem, że najpierw uderzę tutaj, na rodzimy support, a dopiero później na oficjalny :) Może ktoś wpadnie na coś, na jakieś rozwiązanie. To wypowiedź autora skina:

I've seen the problem many times on skins which aren't 100% in width (even on forums not using my skins), so I think it must just be the way IPB resizes the images.

You could try changing the settings so the image thumbnails are smaller (if there is a setting for that)..

Oczywiście rozumiem co on mówi, ale nie wiem jak to się ma, czy rzeczywiście IPB może być winne. Zmieniałem szerokość tej miniaturki i nadal ten sam bug, przy czym na domyślnym wszystko ok. Ja cały czas stawiam na ten skin Baisik i nadal rozmawiam na supporcie skina o tym.

Co Wy o tym sądzicie?

gallery_1_2_27047.jpg

Odpisał mi, aczkolwiek nie bardzo go rozumiem, znaczy zrozumiałem co napisałem, ale nie wiem jakie ma znaczenie ten fragment, który on podał...

Must be a global issue since I didn't code the CleanCut skin for 3.1 (only for 3.0).

You could try resizing the images using css, but I'm not sure how it would work with fluid layouts.

.post img{ max-width: 98%;}

Might not work at all..

Napisałem mu, że w CleanCut dla 3.1 jest również tak samo (tak przynajmniej Amfidiusz napisał), stąd wzmianka o skinie CC. Poza tym, kodu, który on dał, nie mogę zlokalizować (czekam na jego odpowiedź). Napiszę również na oficjalnym forum IPS.

gallery_1_2_27047.jpg

Kurde, fakt, nie pomyślałem o tym... Sprawdzę to.

Dodałem, ale takie zmniejszanie jest bez sensu, szukam sposobu na rozwiązanie problemu, a nie prowizorki na trochę.

Męczę go dalej i przy okazji napisałem też na forum IPS.

Edytowane przez vBB
gallery_1_2_27047.jpg

Odpisał mi:

As mentioned before, CleanCut 3.1.x is not my skin - only the 3.0.x version was.

If you read my post above, you'll see it doesn't happen on the default skin since there isn't a wrapper restricting the width of the design. I never said the error happened on the default skin (which it doesn't), and since you said the error happens on other skins and not just mine, then it's not just an issue with my coding. Obviously the fixed skins (or skins with a percentage width for the wrapper) aren't compatible with IPB's resizing script. At this stage, I don't know a solution.

Mówi, że nie kodował CC dla 3.1, tylko ludzie z IPS go zaktualizowali (głupie tłumaczenie, skoro w 3.0.5 działa).

Co do zmiennej szerokości, to nie bardzo chce mi się sprawdzać, ale to chyba nie może być wina tego, skoro na wersji 3.0.5 jego skina wszystko działało. Zapytałem go o to i czekam na odpowiedź.

gallery_1_2_27047.jpg

• Manager

CC wygrał konkurs, jak widać do wersji 3.0.5 kodował go ehren.. Potem pewnie mu się odwidziało, lub IPS nie płacił za to. :)

Teraz zajął się tym Garcia z CT, więc widać, jak IPS podchodzi do tego. Koduje nowe skiny czy appsy na srajfony :D a poprzedni produkt wisi w kolejce..

Pozostaje nam czekać.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

No widzisz, ale nie raczył o tym napisać... Miałem się Ciebie zapytać jak dodałeś tło do swojej wersji :)

PS. Takie pytanie, da się jakoś zaktualizować ten skin? Wystarczyłoby tylko zaimportować tę nową wersję i wybrać opcję aktualizacji? Wprowadziłem sporo zmian i nie bardzo mi się widzi tego wszystkiego poprawiać...

gallery_1_2_27047.jpg

No niestety się nie aktualizuje (zaznaczam aktualizuj istniejący skin, ale pojawia się nowy na liście...), to po primo, a po secundo, to wgrałem czystego baisika pobranego przed chwilą i nadal występuje problem z obrazkami, natomiast pojawiło się tło profilu...

gallery_1_2_27047.jpg

• Manager

Jeśli na baisiku problem to znów Ci napiszę, że to autor ma to poprawić - zgłaszałeś ten problem na baisiku? Co ehren pisał?

P.s. walczysz tak o ten błąd, jakby zależało od tego powodzenie Twojego forum. :thumbsup:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Oczywiście, że zgłaszałem, cały czas czekam na odpowiedź. Walczę tak, bo mam mnóstwo screenów na forum i one MUSZĄ działać :thumbsup:

Ehren nadal nie odpowiedział, aczkolwiek coś się ruszyło na oficjalnym forum IPS w moim temacie: http://community.invisionpower.com/topic/313420-bug-on-cleancut-and-other-non-standards-skins-with-resizing-images/

Dodam, że to dziwne, że u Amfidiusza działa, ponieważ sprawdziłem u siebie na czystej instalacji 3.1.1 i pobranym skinie w najnowszej wersji dla 3.1.1 i nadal dzieje się tak samo.

Jeszcze zauważyłem jedną rzecz, nie wiem z czym związaną. Dodam, że przebudowałem skiny, załączniki, miniatury i chyba wszystko inne co mogłem przez ACP.

Pojawił się taki problem, że po update do 3.1 przestał działać (mimo wyłączonej opcji "Disable lightbox? No.") lightbox, czyli niezależnie czy dodam obrazek do załącznika i dodam go do posta, czy zostawię w polu załącznika, nie działa lightbox. Wiem, że do tej pory nie było LBX w tagach IMG, ale w załącznikach działał, a po updacie do 3.1 przestał działać. Pewnie coś z JS, ale co to nie wiem...

PODMIENIŁEM WSZYSTKIE PLIKI Z FOLDERU PUBLIC/JS I NADAL NIC.

Cholera, macie za krótki czas edytowania postów...

Sprawdziłem i okazało się, że problem z lightbox'em występuję również na domyślnym skinie.

Edytowane przez Pavulon
gallery_1_2_27047.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.