Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Zmniejszanie obrazków nie działa - podobno to nie wina skina, ale chce sie upewnic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vBB przestaniesz pisać po X postów pod rząd ?

Bardzo chętnie, tylko zwiększcie czas edytowania.

i nie dziw się że nikt nie zajął się twoim ticket'em napisanym w niedzielny wieczór, skoro zapewne mają wolne przez weekend

Na stronie napisane jest 24h support. Poza tym, u nasz była 20, a u nich była wtedy godzina 14 i to nie jest wieczór. Rozumiem, że niedziela itd., dlatego na razie jeszcze poczekam spokojnie, bo dopiero po południu (naszym) powinno się coś ruszyć.

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano
Ważna informacja o wsparciu technicznym: Podczas wydawania nowych produktów oraz zainteresowania, jakim w tym czasie się cieszą, czas odpowiedzi na pytania techniczne (w szczególności dotyczące instalacja lub aktualizacji) może się wydłużyć. Doceniamy Wasze zrozumienie podczas tego okresu. Czas odpowiedzi wsparcia technicznego znacznie się poprawił od momentu wydania IP.Board 3.1.0 dzięki niestrudzonej pracy naszego personelu, więc spodziewamy się, że usługa ta będzie kontynuowana w normalny sposób.
Opublikowano

Nie no, ja to staram się jak najbardziej zrozumieć, w końcu to też są ludzie. Jednak po 15h już coś mogłoby się ruszyć. O tyle jest dobrze, że forum działa, a gdyby tak nie działało...? I w dodatku byłoby jakimś dużym forum, narażonym na duże straty np. reklamowe? No nic, cierpliwie czekam, może w końcu spece od IPS mi pomogą z tym lightboxem a może i przy tym problem z obrazkami się rozwiąże ;)

PS. Ten czas edycji moglibyście trochę zwiększyć, np. do 1h lub 2h, bo to dziwnie wygląda 4 posty pod rząd. A premium dać więcej wtedy, np. 4h czy tam jak byście sobie ustalili.

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

Pomimo zaznaczenia Critical Issue (dla mnie to jest krytyczne, bo mi screeny fontów nie działają, a przecież na tym polega moje forum...) nadal nic nie odpisali... "Pogratulować" tylko...

wysyłając ticket gdziekolwiek, trzeba sie liczyć z 2-3 dniowym czasem odpowiedzi.

Mnie też się wydaje, że tyle będę musiał czekać, no ale trudno, jakoś przeżyje.

gallery_1_2_27047.jpg
  • Manager
Opublikowano

IPS daje sobie 48 godzin na odpowiedź: http://www.invisionpower.com/products/board/purchase.php ( dla licencji standard ).

Wiadomo, że teraz sporo ludzi przechodzi na trójkę, plus aktualizacje, nawet zatrudnili dodatkowe osoby na stanowisko supportera, więc okaż trochę zrozumienia, i zrozum, że ten błąd wcale krytyczny nie jest. Oznaczając takie coś, jako krytyczne narażasz się tylko na śmiech politowaniem ze strony IPS-u ( tak myślę ).

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Odpowiedzieli jakieś 6h temu, ale ich odpowiedź jest mega "specjalistyczna":

In your ACP please use the live search to look for "Automatic Resize Image Force Size" and enter an appropriate width to accomodate your custom skin.

Padłem... Nie rozumiem nawet co to ma wspólnego z moim problemem ;) Przecież to określa maksymalną szerokość MINIATURKI (a nie, jak CHYBA 'spec' IPS myślał: obrazka), no i problem z lightboxem nie został tknięty. Walczę dalej.

Edytowane przez vBB
gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano
The reason you were showing attached images the way they were showing is because you had ACP->Forums->Topics, Posts and Polls->Show thumbnail of attached image? set to No. No thumbnail means show the full size image, because the full size image was larger than the forum, it was resized as if it were a linked image.

Odpowiedź w tickecie, niestety nic to nie pomaga. Lightbox jak nie działał, tak nie działa.

Problem z obrazkami rozwiążę sam, jak będę miał czas, bo to ewidentnie wina skina, zrobię coś takiego jak znalazłem na jednym zagranicznym forum, polega to na tym, że jeśli obrazek jest ucinany z winy skina, to trzeba dodać mu poziomy scroll, podobno działa. Jutro to sprawdzę.

Kluczowym problemem jest w tej chwili nie działający lightbox.

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

Dzięki za to info wyżej, przyda się. Co do lightboxa, to działał on jak należy od samego początku ;) Po prostu zmiana tej opcji co napisali w tickecie wymagała przebudowy czegoś tam (zdaje się, że miniatur i załączników) i dodania kolejnego, nowego obrazka. Są dwie drogi wyświetlania: albo obrazki w załączniku wyświetlają się tak:

2s0dzdw.png

Czyli, przy włączonej opcji "Show thumbnail of attached image?" i wtedy działa to tak jak w tagu IMG, albo wyświetlają się w lightboxie.

Pozostał jeszcze problem z tym ucinaniem obrazka na Baisiku. Chcę uzyskać taki efekt jak na screenie powyżej, czyli z poziomym scrollem. Napiszę do Ehrena i sam będę kombinował.

gallery_1_2_27047.jpg
Opublikowano

Aby uzyskać efekt poziomego przewijania trzeba dodać do ipb_styles.css taki fragment kodu:

.post_block .post_body { overflow-x: auto; }

A żeby naprawić błąd, który obcinał obrazki, trzeba w ipb_styles.css znaleźć:

.box_r

i z niego wywalić:

overflow: hidden;

gallery_1_2_27047.jpg
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.