Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

Nie rozumiem? Aktualizacja nie może ot tak usunąć nic z bazy, a już na pewno nie tak ważnej treści. Na pewno nie ma tego w bazie?

Jeśli nie ma, to musisz mieć kopię bazy.. A przy okazji możesz napisać, co robiłeś? Warto ostrzec innych.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Nie rozumiem? Aktualizacja nie może ot tak usunąć nic z bazy, a już na pewno nie tak ważnej treści. Na pewno nie ma tego w bazie?

Jeśli nie ma, to musisz mieć kopię bazy.. A przy okazji możesz napisać, co robiłeś? Warto ostrzec innych.

No właśnie zwykła aktualizacja, krok po kroku. Zaczęły wyskakiwać dziwne błędy, niby instalacja powracała samoczynnie do działania, ale nie wydaje mi się, aby wszystko było ok. Próbuję przywrócić pierwotny stan rzeczy, ile cenisz wykonanie aktualizacji??

baner_dolny.png
Opublikowano (edytowane)

Przeglądam tabele w bazie danych, niestety część tabel dla Metoda porównywania napisów ma utf_general_ci a część latin2_general_ci Teraz jestem w kropce jak to wyeliminować, czy gżegrzółka coś na to poradzi?

Zasadnicze pytanie. Czy mogę włączyć forum, niech ludzie piszą, a później próbować walczyć z tym kodowaniem?? Generalnie teraz jak dodaje wpis do bazy to pl znaczki są. Kłopot dotyka starych wpisów.

Edytowane przez primo
baner_dolny.png
  • Manager
Opublikowano

Wynika to z tego, że kodowanie bazy masz inne niż tabel.. Pasowałoby to ujednolicić, kodowanie tabel również - skryptem, lub ręcznie.. Szybciej zrobisz to ręcznie, aniżeli napiszesz skrypt do tego.

---

Opublikowano

Wynika to z tego, że kodowanie bazy masz inne niż tabel.. Pasowałoby to ujednolicić, kodowanie tabel również - skryptem, lub ręcznie.. Szybciej zrobisz to ręcznie, aniżeli napiszesz skrypt do tego.

A jak zrobić to ręcznie?

baner_dolny.png
  • Manager
Opublikowano

DawPi się nie odzywa ;) ktoś się podejmie usunięcia tego problemu, czekam na propozycje, oczywiście odpłatnie.

Ja mam się odzywać, czy Ty? I nie tutaj, a w moim centrum supportu. Tutaj robimy wszystko za darmo. Dlaczego ciągle uważacie, że to forum ipslink, jak tak nie jest.

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.