ROZWIĄZANY: Błąd shoutbox'a
Rozpoczęty przez Kiszma, 08 mar 2010 18:35
49 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 marzec 2010 - 12:15
Dlaczego nie możesz wgrać ponownie? Ustawienia nie mają na to wpływu. Napisz dokładniej, co przeszkadza Ci w instalacji.
intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board
Napisano 09 marzec 2010 - 18:22
Ale przecież aplikacji nie instaluje się upgraderem...
Napisano 09 marzec 2010 - 18:42
Amfidiusz Ci odpowiedział - robisz instalację, nie aktualizację. Musisz napisać więcej szczegółów - zrzuty ekranu mogą być pomocne.
Napisano 09 marzec 2010 - 18:47
No więc tak. Kolega zaproponował że zainstaluje mi ShoutBoxa, ponieważ zna się na tym lepiej, lecz niestety nie udało mu się. Skasowałem pliki na ftp, a modyfikacja nadal została na forum, lecz niedziałająca. Teraz chcę ją zainstalować ponownie, ale jak klikam na instalacje w PA to przenosi mnie do upgrade. Da się jakoś odinstalować tego sb i na nowo wgrać?
A i wersja SB to 1.1.2.
A i wersja SB to 1.1.2.
Użytkownik Kiszma edytował ten post 09 marzec 2010 - 18:48
Napisano 09 marzec 2010 - 19:13
Aplikacji nie usuwa się kasując (ulubione słówko DawPiego
) pliki z serwera.
Wrzuć je ponownie, przejdź do folderu xml w katalogu shoutboxa na serwerze, edytuj plik versions.xml i dodaj jedynkę przez ostatnim </long>. Pozwoli to na poprawne przeprowadzenie "aktualizacji".
Wrzuć je ponownie, przejdź do folderu xml w katalogu shoutboxa na serwerze, edytuj plik versions.xml i dodaj jedynkę przez ostatnim </long>. Pozwoli to na poprawne przeprowadzenie "aktualizacji".
Napisano 09 marzec 2010 - 19:28
A zaznaczyłeś checkboxa?
Napisano 09 marzec 2010 - 19:53
Możesz pokazać screen z ekranu poprzedzającego pojawienie się tego komunikatu błędu?
Napisano 09 marzec 2010 - 19:56

Jeszcze raz piszę, że sb został skasowany i chcę go wgrać ponownie. Ale zamiast procesu instalacji przenosi mnie do procesu upgradu, a shoutbox nie jest wgrany, lecz pozostały jego pozostałości przez co ipb widzi go jakby był wgrany. Powracając do tego nieszczęsnego "upgradu" to nie mam checkboxa ponieważ mam napis Up to Date.
Napisano 09 marzec 2010 - 19:59
Ja widzę, że masz zainstalowany shoutbox. Musisz go najpierw odinstalować, by ponownie go instalować.
Napisano 09 marzec 2010 - 20:02
Ale sb został wykasowany, nie ma go na forum, lecz w ustawieniach pozostały jego wpisy tzn. nie w karcie Aplikacje a w System - System Settings - IP.Shoutbox. IPB wykrywa go jako wgrany a jest on skasowany, tak samo w zakładce Manage Applications & Modules nie ma go wgranego
Użytkownik Kiszma edytował ten post 09 marzec 2010 - 20:02
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Temat jest zamknięty