Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien problem - w sekcji "Informacje o profilu" nie mogę uzupełnić 1 pola tylko muszę uzupełnić wszystkie żeby zaakceptowało mi zmiany. Jak mogę zmienić opcje, aby nie trzeba było wszystkiego uzupełniać tylko niektóre pola uzupełnić a pozostawić niektóre puste?

A, i jeszcze jak zmienić favicona?

Sorry za noob pytania ale nie obcowałem długo z tym skryptem.

Opublikowano (edytowane)

Wrzuciłem i jakoś nic nie ma, ale bardziej to mnie interesuje ten 1 problem bo mnie irytuje mocno :/

Poza tym wie ktoś jak dodać linki w navbarze?

Edytowane przez crder11
  • Manager
Opublikowano
Mam pewien problem - w sekcji "Informacje o profilu" nie mogę uzupełnić 1 pola tylko muszę uzupełnić wszystkie żeby zaakceptowało mi zmiany. Jak mogę zmienić opcje, aby nie trzeba było wszystkiego uzupełniać tylko niektóre pola uzupełnić a pozostawić niektóre puste?

Mogę prosić screen z tego Twojego panelu? Prawdopodobnie niektóre pola masz ustawione jako wymagane. Jednak by to lepiej zdiagnozować muszę to zobaczyć.

P.s. nie podawaj linków do tematów swoich w shoutboxie - wystarczy, że są na forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Z którego miejsca panelu?

Powiedz po prostu co trzeba byłoby poprzestawiać to sobie sam poradzę. Dodam, że custom fieldsy są ustawione na wymagane.

Edytowane przez crder11
  • Manager
Opublikowano

No jeśli tak to nie możesz się dziwić, że nie chcą się dane zapisać, jeśli te pola są wymagane. Widzę, że wiesz o co chodzi, więc nie musisz nic pokazywać.

Zasada jest taka: jeśli coś jest wymagane to po prostu... takie jest. :/

---

Opublikowano (edytowane)
wypełnij formularz do końca, przed kontynuacją wróć i popraw błędy.

edit: już wiem gdzie problem leżał - w opcji w jaki sposób ma to zostać uzupełnione (liczba lub litera) ustawiłem tylko "a" lub "n" a tam powinien być cały format w każdym razie usunąłem to i działa.

Edytowane przez crder11
  • Manager
Opublikowano

Poproszę o link.

Z tego, co widzę w profilu co wybrałeś to IP.Board w wersji 2.3.x - przed chwilą zrobiłem test i usunąłem wszystkie dane z profilu ( nie mam pól profilu na forum testowym ) i pomyślnie mi zapisało. Wiadomo, że jeśli będą wymagane to nie zapiszę bez ich wypełnienia.

Jeszcze jedna kwestia - mogłeś w ACP ustalić format wpisywanych danych, a wpisując w panelu kontrolnym na forum stosujesz inny format - sprawdź i tę ewentualność.

---