Jump to content
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Monetyzacja ruchu na forum - Co poza Adsense?

SN2010

Recommended Posts

Hej!!

Chciałbym rozpocząć dyskusję na temat monetyzacji ruchu na Waszych stronach internetowych.

• Jakie programy, poza Adsense, sprawdzają się u Was najlepiej? Adsense jest popularnym wyborem, ale czy są też inne ciekawe opcje, które mogą przynieść korzyści?
  • Być może korzystacie z jakiś programów partnerskich, afiliacyjnych, jeśli tak to jak to Wam się sprawdza? Są na różnych branżowych forach, różne programy, oczywiście każdy zachwala, ale wiadomo jak jest
  • Kiedyś był taki program, pozwalający na zakup banera reklamowego / linka pozycjonującego w danym miejscu na forum na dni, dziś ich nie ma, więc pewnie nie przetrwały próby czasu

Dziękuje za dzielenie się Waszymi doświadczeniami i pomysłami

Zapraszam na forum.opel24.com oraz na samnaprawiam.com 

• Manager

Pytanie pierwsze - jeśli chcesz by user płacił to musi mieć za co i musi tego chcieć. Chyba, że mowa tylko o reklamach?

Lepiej właśnie jak @aXen zasugerował - grupa premium z dostępem do czegoś fajnego, unikalnego, pożądanego.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

2 godziny temu, DawPi napisał(a):

Pytanie pierwsze - jeśli chcesz by user płacił to musi mieć za co i musi tego chcieć. Chyba, że mowa tylko o reklamach?

Lepiej właśnie jak @aXen zasugerował - grupa premium z dostępem do czegoś fajnego, unikalnego, pożądanego.

Mam pewne zastrzeżenia co do grupy premium. Musi być bardzo wartościowy content, niedostępny często na innych witrynach. Lub przywiązanie z forum poprzez różnego rodzaju eventy, spoty, znajomości.

Zastanawiam się nad programami partnerskimi. Ale nie mam doświadczenia jak one działają w kraju? Bardzo żałuje, że zniknęły takie formy reklamy jakie prezentował AdTaily

MyLead jeden z bardziej popularnych.

Mi szkoda że wyłączyli zarabianie na polecaniu w Allegro, bo naprawdę fajne pieniążki można było z tego wyciągnąć, aktualnie zmienili na kupony na zakupy. 

Natomiast w MyLead myślę że znajdziesz jakiegoś fajnego wydawcę. 

Partnerzy Ceneo też idzie fajnie zarobić, ale akurat w moim przypadku kiepsko szło. 

Reklamy z Google to fajans straszny u mnie, ograniczają przejrzystość czytania tematów dlatego wyłączyłem całkowicie. 

• Like 2

W dniu 14.01.2024 o 21:09, Dynloth napisał(a):

MyLead jeden z bardziej popularnych.

Panel i rejestracja całkiem spoko, wypłacałeś od niech jakieś środki? Nie było żadnych problemów, opóźnień etc?

• Like 1