Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

A więc, obecnie mamy forum w wersji 3.1.0.Jako, że pewne mody nie działają już na tej wersji postanowiłem uaktualnić forum i teraz pytanie do jakiej wersji, by forum chodziło stabilnie? A dalej w jaki sposób, to zrobić bo nigdy nie aktualizowałem :P I czy po aktualizacji zrestartują się ustawienia forum? I czy gdzieś znajduje się wykaz co jest dosdane w nowej wersji w porównaniu do tej którą mamy obecnie? To chyba wszystko :thumbsup:

Edytowane przez Fedex
Opublikowano

Wszystkie wersje wydawane jako stable są stabilne. Jeśli aktualizować, to najlepiej do 3.1.2. Zrobisz to poprzez nadpisanie plików na serwerze i uruchomienie upgradera z adresu ***.pl/admin/upgrade. Ustawienia w ACP pozostaną nienaruszone. Jednie cache zostanie przebudowane. W dziale RSSy z IPSu znajduje sie szczegółowy wykaz zmian w każdej z wersji.

Swoją drogą, jeżeli modyfikacja nie działa na 3.1.0, to na 3.1.2 również nie będzie śmigać.

• Lubię to 1
Opublikowano

Chodzi mi o taki mod:

(DP31) Reputation Time

Minimalna wersja IP.Board 	31005
Zainstalowana wersja IP.Board 	3.1.0
Status 	Wersja IP.Board jest zbyt stara, aby obsłużyć poprawnie to rozszerzenie

Czyli jednak wersja forum którą aktualnie posiadam jest zbyt stara na tego moda, no chyba że inny jest powód czemu nie działa.A wracając do samego zaktualizowania w tym poradniku pisze by skasować pliki, czyli wystarczy że nadpisze i nie trzeba kasować? W zasadzie to ja chciałem aktualizować forum dla tego moda, a jeśli problem w działaniu jego nie tkwi w wersji forum którą aktualnie posiadam to szkoda roboty :thumbsup:

• Lubię to 1
Opublikowano

To nie problem, a brak wymagań. Nie przeładuję skina w wersji 3.1.0 - a nawet jeśli to pewnie z jakimiś błędami. Po prostu tworzę modyfikacje pod najnowsze wersje.

Po włączeniu wywala błędy w każdym temacie :thumbsup: Czyli jednak musze zaktualizować forum do nowszej wersji?

Opublikowano

Chodziło mi o te wszystkie punkty, bo np. ja po swoich błędach, z powodu tego co trzeba robić po takich aktualizacjach zapominam o najprostszych czynnościach eg. aktualizacja skina.

PS. Wiem, że przebudowanie postów robiło się z 2.x.x => 3.x.x

Opublikowano

pozostaje albo samemu kupić licencję, albo zdobyć od niego dane, albo zdobyć od niego pliki. Innych opcji nie widzę :thumbsup:

Tak tylko on z USA :P To troche potrwa niczym go dorwe no nic trzeba będzie to odłożyć..

Opublikowano

Rozumiemy, ale nie ma innej opcji. Przykro nam. :P

Masz jeszcze jakieś pytania w nawiązaniu do aktualizacji?

Ok zdobyłem od niego dane do konta.Ale nie moge znaleźć nigdzie na forum aktualizacji :thumbsup: Rozumiem, że szukać w Resources? , tyle że nie widze tam tej aktualki...