Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nawiązując do tego tematu:

http://forum.invisionize.pl/index.php?showtopic=1108

Czy jest możliwość, albo jakiś mod który ukrywa/bądź po prostu z automatu zmienia zawartość postu na taką np taką: "Post został usunięty, gdyż łamał regulamin forum". Chodzi mi konkretnie o zaznaczenie postów w temacie, które chce wymoderować i w opcji moderatora była opcja edycji tego posta na taką treść. Przykładem może być właśnie taka opcja która jest podana w/w temacie, tylko nie na TEMATACH i pisaniu posta, ale na edycji posta zaznaczonego w temacie... kurde sam się trochę w tym namotałem.

Opublikowano

Ok to rozpiszę to po ludzku. ;)

Zaznaczam post, tak jakbym chciał go usunąć, połączyć etc. daje opcje moderacji, dokładnie to gdzie mam te opcje wypisane przed chwilą i jest tam opcja którą sobie ustalę, np to że wyedtuje tego posta i wpisz w nim to co też sobie ustalę jak: "Post został usunięty, gdyż łamał regulamin forum".

Teraz lepiej ;)?

• 2 tygodnie później...
  • Manager
Opublikowano

To teraz jeszcze powiedz czy nie lepiej kasować po prostu posty? Po co informacja, że post został usunięty jak nie wiadomo jaki ( bo już został zastąpiony zdefiniowanym tekstem ).. To tylko brudzi w widoku tematu takie 'puste' bloki. Tyle tylko, że będzie widoczny autor postu.

Daj jakieś argumenty by to jednak stworzyć. :)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano
To jeszcze na moją wiadomość odpowiedz.. ;)

To ja odpowiem.

Posty nadal wtedy są na forum, a nie w śmietniku czy w ogóle usuwane. Niektórzy userzy zadają pełno pytań, gdzie jest ich post - przecież był! Wchodzą raz na ruski rok, napiszą posta który łamie regulamin i jeszcze pytają, gdy post już dawno został usunięty nawet ze śmietnika.

Zapobiegnie to głupim pytaniom, identycznie mam z tym akceptowaniem tematów. User założy 50 tematów bo nie wie że jest akceptacja, a wyraźnie mu pisze że pokaże się dopiero po akceptacji, a tak temat jest - tylko treść ukryta. :)

In, and Out.

Opublikowano

Tak poza tym co napisał Kliczek. jak będzie przeglądał temat w którym pisał post, zobaczy że coś jest nie tak i został ukryty przez moderatora. Wtedy może zajrzy do swojej tabelki upomnień i zobaczy co zrobił źle.

• Manager
Opublikowano
Tak poza tym co napisał Kliczek. jak będzie przeglądał temat w którym pisał post, zobaczy że coś jest nie tak i został ukryty przez moderatora. Wtedy może zajrzy do swojej tabelki upomnień i zobaczy co zrobił źle.

Ukryty czy zmieniony?

---

Opublikowano (edytowane)

Chodziło mi o ukrycie z konkretnym nagłówkiem, jeśli jest to niemożliwe, wystarczy mi zmieniona treść :) Czyli innymi słowy zamaskowanie posta.

Edytowane przez Dr R.I.P
  • Manager
Opublikowano

Panie R.I.P - pan się zastanowi co tak naprawdę chce, a potem napisze.

Najpierw widzę by edytowało post, teraz widzę by ukrywało.

Pan przemyśli sprawę i napisze po 3 namyślunku jeszcze raz.

:)

---

Opublikowano

Jest mi to całkowicie bez różnicy jak to będzie robiło, ważne by robiło, tutaj teraz pozwól sobie na pewną swobodę działania. Oto potwierdzenie że od samego początku pisałem o tym :):

Czy jest możliwość, albo jakiś mod który ukrywa/bądź po prostu z automatu zmienia zawartość postu na taką np taką: "Post został usunięty, gdyż łamał regulamin forum".

A więc jeśli to ja mam zadecydować to może tylko edytować treść posta. ;) Będzie Ci łatwiej (tak sądzę).

Opublikowano (edytowane)

Czyli gdy zaznaczę, "Ustaw jako niewidoczne" zostanie ukryty i zamaskowany treścią podaną w kodzie? Skoro tak to temat zbędny... ehhh...

Lecz przydałoby się ukryć wszędzie indziej, niż tylko w tematach, czyli profil etc. :bubble:

Edytowane przez Dr R.I.P
Opublikowano

Czyli DawPi nie do końca to dopracował. :bubble:

Powinno to być tak że post jest odkryty dla wszystkich o normalnych kolorach tylko z zamienioną treścią. Gorzej już z tą moderacją bo hm, są te posty w pewien sposób ukryte i pokazują ekipie że są do moderacji.

Trzeba by jednak napisać coś nowego dla Ciebie, bo nie mają one nic wspólnego z akceptacją. :wacko:

In, and Out.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.