Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

(DP23) Show Warn Under Post

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

To lepiej jak poniższy sposób wg mnie się "nie da". Powyższy kod zamień na:

//-----------------------------------------
	// (DP23) Show Warn Under Post

$dis_allowed_groups = array (1, 2, 3 );

if ( ( ( isset($this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn']) AND $this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn'] ) or $this->ipsclass->member['g_is_supmod'] == 1 ) AND !in_array( $poster['mgroup'], $dis_allowed_groups ) )

Gdzie:

To ID grup, którym nie chcesz tych informacji wyświetlać.

Nie testowane.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Dziękuje, ale niestety nic z tego, dzieje się to samo co powyżej czyli nie pojawia się pasek z tekstem "Autor tego postu otrzymał ostrzeżenie" czy jakoś tak...

Opublikowano

Podałem ten tutaj:

I on działa cały czas tylko widać "-,+" przy tych rangach, które są chronione przed zwarnowaniem. (4 rangi)

Ten Twój ostatni robi to samo co kod Largo czyli usuwa - i + , ale mod już nie działa, tzn nie wyświetla tekstu.

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

A taki kod:

// (DP23) Show Warn Under Post

if ( ( isset($this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn']) AND $this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn'] ) OR $this->ipsclass->member['g_is_supmod'] == 1 AND !in_array( $this->ipsclass->member['mgroup'], explode( ",", $this->ipsclass->vars['warn_protected'] ) ) AND !in_array( $poster['mgroup'], $dis_allowed_groups ) )

Po tym kodzie, aby się wykonał musisz być albo moderatorem działu, global moderatorem, Twoja grupa nie może się znajdować w grupie chronionych i grupa autora postu nie może być równa jednym z tych cyfr grup. Tak ma być?

Pokusiłem się o poprawkę, nie ten warunek za to odpowiada, a ten:

if ($this->ipsclass->vars['dp23_swp_enable'] AND in_array( $this->ipsclass->member['mgroup'], explode( ',', $this->ipsclass->vars['dp23_swp_groups'] ) ) AND in_array($this->forum['id'], explode( ",", $this->ipsclass->vars['dp23_swp_forums'])) AND $row['warn'] == 1)

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo
  • Lubię to 1

Jeżeli Ci pomogłem, nie zapomnij proszę o kliknięciu - add.png

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano
Po tym kodzie, aby się wykonał musisz być albo moderatorem działu, global moderatorem, Twoja grupa nie może się znajdować w grupie chronionych i grupa autora postu nie może być równa jednym z tych cyfr grup. Tak ma być?

Hmm, kompletnie nie rozumiem...

-Moja grupa to główny admin, najwyzsza

-Załoga musi miec grupe chronioną

Czy któryś z powyższych linijek mam sprawdzic? Jesli tak to którą?

Opublikowano

Witaj,

Poprawiłem swój kod trochę. Pierwszy warunek ( ten pokazujący + i - ):

if ( ( isset($this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn']) AND $this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn'] ) or $this->ipsclass->member['g_is_supmod'] == 1 AND !in_array($this->ipsclass->member['mgroup'], explode( ",", $this->ipsclass->vars['warn_protected'])) AND !in_array($poster['mgroup'], explode( ",", $this->ipsclass->vars['warn_protected'])) )

Jeżeli moderator działu istnieje, jesteś GM, Twoja grupa nie znajduje się w chronionych lub autora postu POKAŻĘ + i -. A kolejny warunek dotyczący pokazywanie informacji nie zmieniłem, ale sprawdź czy fora w których ma się pokazywać są zaznaczone. Mi to pomogło!

Ewentualnie, aby sprawdzić czy poprawnie dodaje do bazy wpisz w SQL Toolbox:

SELECT * FROM ibf_posts WHERE warn = 1

Jeżeli znajdzie wyniki poszukaj tematów ( topic_id ) i sprawdź czy pokazuje.

Pozdrawiam,

Largo

• Lubię to 1

Możesz liczyć na moją pomoc z zakresu: PHP5, MySQL, JavaScript i Ajax | W trakcie nauki CSS i xHTML!

W sprawie pomocy z zakresu IP.Board służę pomocą w dziale Zaawansowane programowanie IP.Board

Proszę o nie wysyłanie próśb PW o prywatną pomoc - pomagam JEDYNIE na forum lub na zlecenie!

Opublikowano

Ech, nie mam już sił...

Nadal nie działa. Znikneły -,+, ale oczywiscie nie pokazuje tekstu....

Wpisałem zapytanie w Toolbox, ale znalazło tylko te co były robione na kodzie pierwotnym, czyli tym co wyswietla -,+ , nic innego nie ma.

Wszystkie fora są zaznaczone aby w nich pokazywało tekst od poczatku :)

Opublikowano

Witam,

Kod jest ciutkę walnięty. Nie pobiera pid! Usuwam warn i nie zmienia to pozycji. Sprawdzałem całą tablicę input i oto wynik:

array(19) {
["act"]=>
string(4) "warn"
["type"]=>
string(3) "add"
["mid"]=>
string(1) "6"
["t"]=>
string(4) "2812"
["st"]=>
string(1) "0"
["p"]=>
int(0)
["pid"]=>
int(0)
["gopid"]=>
int(0)
["L"]=>
int(0)
["f"]=>
int(0)
["cal_id"]=>
int(0)
["code"]=>
string(0) ""
["CODE"]=>
string(0) ""
["request_method"]=>
string(3) "get"
["_low_act"]=>
string(4) "warn"
["IP_ADDRESS"]=>
string(14) "62.233.182.231"
["last_activity"]=>
string(10) "1252526373"
["last_visit"]=>
string(10) "1252515181"
["skinid"]=>
int(0)

}

Poszukam rozwiązania.

• Lubię to 1

Opublikowano

Witam,

Dziwne, wiem już dlaczego i powinno działać, ale URL warnów nie przekazuje zmiennych w $_GET... Dlaczego?

• Lubię to 1

Opublikowano

Witaj,

Zobacz na kod do generowania URL ostrzeżeń:

if ( ( isset($this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn']) AND $this->ipsclass->member['is_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn'] ) or $this->ipsclass->member['g_is_supmod'] == 1 AND !in_array($this->ipsclass->member['mgroup'], explode( ",", $this->ipsclass->vars['warn_protected'])) AND !in_array($poster['mgroup'], explode( ",", $this->ipsclass->vars['warn_protected'])) )
{
$poster['warn_add'] = "<a href='{$this->base_url}act=warn&type=add&mid={$poster['id']}&t={$this->topic['tid']}&st=".intval($this->input['st'])."&p_id={$row['pid']}' title='{$this->lang['tt_warn_add']}'><{WARN_ADD}></a>";
$poster['warn_minus'] = "<a href='{$this->base_url}act=warn&type=minus&mid={$poster['id']}&t={$this->topic['tid']}&st=".intval($this->input['st'])."&p_id={$row['pid']}' title='{$this->lang['tt_warn_minus']}'><{WARN_MINUS}></a>";
}

Na końcu masz p_id, ale w URL ja go osobiście nie widzę, czemu?

• Lubię to 1

Opublikowano (edytowane)

Witaj,

Winny temu jest ipsclass.php :-) Oto kod z funkcji parse_member():

if ( ( isset($this->member['_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn']) AND $this->member['_moderator'][ $this->topic['forum_id'] ]['allow_warn'] ) or $this->member['g_is_supmod'] == 1 )
{
$member['warn_add'] = "<a href='{$this->base_url}act=warn&type=add&mid={$member['id']}&t={$this->topic['tid']}&st=".intval($this->input['st'])."&p_id={$member['pid']}' title='{$this->lang['tt_warn_add']}'><{WARN_ADD}></a>";
$member['warn_minus'] = "<a href='{$this->base_url}act=warn&type=minus&mid={$member['id']}&t={$this->topic['tid']}&st=".intval($this->input['st'])."p_id={$member['pid']}' title='{$this->lang['tt_warn_minus']}'><{WARN_MINUS}></a>";
}

On się wykonuje mimo to i psuje wszystkie dane. Zmiana go na to co dałem skutkuje. Winnemu temu faktowi jest:

if ( isset($this->cached_members[ $row['author_id'] ]) )
{
// Ok, it's already cached, read from it

$poster = $this->cached_members[ $row['author_id'] ];
$row['name_css'] = 'normalname';
}

Który pewnie nie znajduje w cache informacji i pobiera je. Zastanawia mnie, dlaczego mimo to, przekazuje informację, a te poniższe instrukcje pomija?

PS. OK, po modyfikacji ipsclass.php wszystko działa poprawnie. Popraw kod Dawidzie :-)

Pozdrawiam,

Largo

Edytowane przez Largo
  • Lubię to 1

• 10 miesięcy temu...
  • 1 rok później...