Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: MinervaSEO v 0.4.1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z plikiem class_display.php, po wedytowaniu tego pliku nie wszytuje się strona głowna forum index.php, lecz juz showforum i showtopic działa...

Dodaje mój zedytowany plik i przed edycją...

class_display.zip

Opublikowano
CODE-BOX

Open file: sources/classes/class_display.php
Find:
$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = str_replace( "<% CSS %>" , $css , $this->ipsclass->skin['_wrapper']);
Add Before with:
$css = $css.$this->ipsclass->minerva->replace_meta();
Find:
$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = str_replace( "<#IMG_DIR#>", $this->ipsclass->skin['_imagedir'], $this->ipsclass->skin['_wrapper'] );
$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = str_replace( "<#EMO_DIR#>", $this->ipsclass->skin['_emodir'] , $this->ipsclass->skin['_wrapper'] );

//-----------------------------------------
// Images on another server? uncomment and alter below

if ( $this->ipsclass->vars['ipb_img_url'] )
{
$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = preg_replace( "#img\s+?src=([\"'])style_(images|avatars|emoticons)(.+?)[\"'](.+?)?".">#is", "img src=\\1".$this->ipsclass->vars['ipb_img_url']."style_\\2\\3\\1\\4>", $this->ipsclass->skin['_wrapper'] );
}
Add after
$this->ipsclass->minerva->html =& $this->ipsclass->skin['_wrapper'];
$this->ipsclass->minerva->includer('replace_url');
Find:
$html = str_replace( '<{__body_extra__}>', '', $html );

// Images on another server? uncomment and alter below

if ( $this->ipsclass->vars['ipb_img_url'] )
{
$html = preg_replace( "#img\s+?src=[\"']style_(images|avatars|emoticons)(.+?)[\"'](.+?)?".">#is", "img src=\"".$this->ipsclass->vars['ipb_img_url']."style_\\1\\2\"\\3>", $html );
}
Add after:
$this->ipsclass->minerva->html =& $this->ipsclass->skin['_wrapper'];
$this->ipsclass->minerva->includer('replace_url');
Save & Close
  • Manager
Opublikowano

XQS: zrozum, że nikt tu nie będzie za Ciebie odrabiał pracy domowej. Uważasz, że edytowałeś źle plik więc sprawdź to. Linijka po linijce aż to zrobisz dokładnie. Myślisz, że ja mam czarodziejską różdżkę i samo się zrobi? Nie. robię identycznie jak napisałem. Patrzę w instrukcję - patrzę w kod i porównuję. Cudów nie ma.

Jak masz białą stronę to już Ci podawałem poradnik co zrobić by wyświetlić błędy jak się pojawia biała strona.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

A czy inne modyfikacje które są zainstalowane i wymagały edycji pliku class_display mogą mieć jakiś wpływ na działanie tej modyfikacji ??

• Manager
Opublikowano

Co Ci się pojawia? Biała strona? Jeśli tak to wykonałeś to, co podawałem niedawno?

Wpływ mogą mieć i nie mogą - jeśli wszystko robiłeś dobrze to nie powinny wchodzić ze sobą w interakcję..

---

Opublikowano

Nie poprostu przeglądarka nie może wczytać. Cały czas pokazuje wczytywanie w przeglądarce i nie otwiera sie nic.

Błedy zamias białej strony już mi pokazuje na forum.

Opublikowano

Nic nie ustawiałem po instalacji ponieważ brakuje mi tego pliku. Ha ja sie mam z tymi problemami :bubble:

• Manager
Opublikowano

Ale ale, przecież do instalacji nie potrzebna Ci edycja tego pliku. Zajrzyj do instrukcji w celu uzyskania informacji o sposobie instalacji.

Twoje błędy ( niektóre ) wynikają wg mnie z dupiatego serwera. :bubble:

---

Opublikowano (edytowane)

Ta modyfikacja jest zainstalowana, ale żeby poprawnie działała to chyba ten plik powinienem mieć wedytowany, żeby ta chmurka się pojawiła, a tam jakaś site mapa powinna chyba się dodać ale nie znalazłem jej jak narazie. :bubble:

A co do serwera to dedyk z Livenetu, serwery do gry też na nim stoją... :wacko:

Edytowane przez XQS
Opublikowano (edytowane)

Właczałem tam różne rzeczy w tej modyfikacji i nic nie działało... Tej chmurki z frazami do pozycjonowania nie bylo. Przyjazne linki dla wyszukiwarek nie działały i wogole.

Edytowane przez DawPi
ort.
Opublikowano
Właczałem tam różne żeczy w tej modyfikacji i nic nie działało... Tej chmurki z frazami do pozycjonowania nie bylo. Przyjazne linki dla wyszukiwarek nie działały i wogole.

Po pierwsze nie będziesz miał, żadnej "chmurki z tagami". W menu nawigacyjnym (tam gdzie masz Użytkownicy Szukaj itd) pojawi się nowy odnośnik Tags (oczywiście musisz mieć włączoną tą funkcje w Minerva), po kliknięciu na nim zostaniesz dopiero przeniesiony na stronę z tagami.

Druga sprawa. Po instalacji musisz zmienić nazwę pliku seo_settings.php.dist na seo_settings.php W pliku tym zapisane jest w jaki sposób mają być przetwarzane adresy.

W razie problemów pisz. Sam niedawno instalowałem tego moda więc jestem na bieżąco z problemami jakie wynikają w trakcie jego użytkowania.

I od razu w pliku include.php (modules/minerva/tools):

function gentle_clean($data, $skip="")
{
if($skip==1)
{
	$data = html_entity_decode($data);
}
else {
	$data = htmlentities($data);
}

zamień na:

function gentle_clean($data, $skip="")
{
if($skip==1)
{
	$data = html_entity_decode($data);
}
else {
	$data = strip_tags($data);
}

Nie będzie "krzaczyć" polskich znaków w meta abstract, keywords i description

W tym samym pliku możesz od razu ograniczyć długość meta abstract, w którym normalnie ładowana jest cała zawartość pierwszego postu, a generalnie nie powinien mieć długości większej niż 100 znaków.

Poszukaj:

$data['abstract'] = $this->gentle_clean($this->current_post['row']['post']);

zamień na

$data['abstract'] = $this->gentle_clean(substr($this->current_post['row']['post'],0,100));

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

Opublikowano

Mam włacząne wszystko oprucz tych przyjaznycj linków. I nic nie dziala ;(

Opublikowano (edytowane)

Tak. Tylko bez Frendly URL bo wtedy nie zmiast tematów mam nieprawidłowe ardesy i biale strony...

Ja nawet nie mam tej zakładki w menu nawigacyjmym z tagami...

Edytowane przez XQS
Opublikowano
... i biale strony...

Ale wyświetla jakiś komunikat, że błąd składni lub coś podobnego? Zapodaj na PW link do forum i włącz w ACP: Friendly URL zobaczę jak to wygląda i załącz plik: seo_settings.php, może w nim coś sknociłeś(wrzuć jako załącznik na to forum)?

Pamiętaj o zmianach w pliku class_session.php

46279b204b.png

Opublikowano

Wiec tak.

Nie mam wrzuconego zmodyfikowanego pliku class_display bo po jego wrzuceniu głowna strona pada...

Podczas właczanie Enable Minerva SEO wyskakują błedy:

IPB WARNING [2] fopen(/home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/modules/minerva/acronym_list.php) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied (Line: 113 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/sources/components_acp/setting_plugins/minerva.php)

IPB WARNING [2] fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource (Line: 114 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/sources/components_acp/setting_plugins/minerva.php)

IPB WARNING [2] fclose(): supplied argument is not a valid stream resource (Line: 115 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/sources/components_acp/setting_plugins/minerva.php)

IPB WARNING [2] fopen(/home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/.htaccess) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied (Line: 176 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/modules/minerva/sources/build.php)

IPB WARNING [2] fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource (Line: 177 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/modules/minerva/sources/build.php)

IPB WARNING [2] fclose(): supplied argument is not a valid stream resource (Line: 178 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/modules/minerva/sources/build.php)

Chmody dla wszystkich tych plików i folderów 777

I załączyam plik:

Opublikowano

Zrób tak: wyłącz opcję Acronym i Site Map w panelu zarządzania Minerva. A potem wrzuć zmodyfikowany plik class_display.php powinno zadziałać.

I zamień nazwę pliku: .htaccess.dist na .htaccess

46279b204b.png

Opublikowano (edytowane)

Wyłaczyłem. Ale przy każdej operacji wykonanej w Minerva SEO: General settings

Pojawiają sie błedy:

CODE-BOX
IPB WARNING [2] fopen(/home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/modules/minerva/acronym_list.php) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied (Line: 113 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/sources/components_acp/setting_plugins/minerva.php)

IPB WARNING [2] fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource (Line: 114 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/sources/components_acp/setting_plugins/minerva.php)

IPB WARNING [2] fclose(): supplied argument is not a valid stream resource (Line: 115 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/sources/components_acp/setting_plugins/minerva.php)

IPB WARNING [2] fopen(/home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/.htaccess) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied (Line: 176 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/modules/minerva/sources/build.php)

IPB WARNING [2] fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource (Line: 177 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/modules/minerva/sources/build.php)

IPB WARNING [2] fclose(): supplied argument is not a valid stream resource (Line: 178 of /home/forum/domains/forum.csns.pl/public_html/modules/minerva/sources/build.php)

bwy1232218247h.PNG

Wszystkie nazwy plików zedytowałem i usunołem końcówke .dist

Edytowane przez XQS
Opublikowano

Poprawiłem chmoda dla acronym_list.php i teraz błąd jest taki:

build.php ma chmod 777

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.