Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

ROZWIĄZANY: Nieprowidłowe wyswietlanie stron po reinstalacji FF

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałam zmienić język w FF, więc po odistalowaniu starej wgrałam nową wersję. Wcześniej jeszcze usunęłam cookies itp. jednym z programów. Po uruchomieniu ani to forum, ani moje, ani żadna strona nie wyświetla się prawidłowo (brak loga, rozwinięta zakładka profilu nie znika itp.) Co należy zrobić?

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem, czy dobrze myślę, ale jeżeli Ci nawet Iva nie działa prawidłowo to pobierz inną przeglądarkę :F

@down

Żartujesz sobie, prawda ? :D

Edytowane przez Sun
Opublikowano

Jaką wersję firefoxa wgrałaś ? Czy jest to stara seria 3.x, a może nowa beta 4.x ?

Osobiście polecam Operę w najnowszej wersji, przeglądarka jest świetna - firefoxa wywaliłem z mojego komputera.Opera 11 ma fajne dodatki. Do wyboru, do koloru :)

Opublikowano (edytowane)

A może to kwestia ustawień FF - blokada obrazków, wyłączone skrypty jawa, itp. Rzuć okiem w "Opcje". :)

Mogły też pozostać resztki po deinstalacji poprzedniej wersji. Jak nie pomoże to wyżej, to jeszcze raz odinstaluj i wyczyść katalogi programu i ustawień w Document and Settings/user/ustawienia lokalne/dane aplikacji/Mozilla (o ile masz XP ;) )

Edytowane przez Gonzo
Opublikowano

Hmm, a może spróbuj odinstalować tą przeglądarkę jaką posiadasz, jakimś uninstallerem, i po usuwaj wszystkie wpisy w rejestrze, oraz pliki danych (mam namyśli Dane Aplikacji). I zainstaluj ponownie. Lub spróbuj CCleanerem wyczyścić wszystko z przeglądarki.

• Lubię to 1

.Szanuj innych tutaj na forum, jak inni szanują Ciebie.

Opublikowano (edytowane)

pre_1295126263__ff_blad.jpg

U mnie tak to wygłąda. Gdzieś miałam starą turecką wersją tylko, że dużo niższą, może ją spróbować wgrać jak już mam wgrywać ponownie.

A spróbuj użyć skrót klawiszowy CTRL + 0 albo CTRL+R.

Bo u mnie na Operze śmiga, forum ja marzenie, i nie mam żadnych tego typu problemów.

Edytowane przez Neo

Opublikowano

Neo, nic się nie zmieniło.

Amfi dodatków to ja mam sporo. Screeny są polskiej wersji ale wszystkie ustawienia mi się zachowały więc są takie same:

thumb_pre_1295127669__rozszerzenia.jpg

thumb_pre_1295127304__wtyczki.jpg

(po co mi tyle nie pytaj, bo nie wiem do czego jest 3/4 z nich).

Czy przed ponowną instalacją mam coś wywalić?

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano

Jesteś skłonna usunąć wszystkie dane z Mozilli ( w tym dodatki ) ? Jak tak to przejdź do :

Dla XP:

C:\Documents and Settings\nazwa usera\Dane Aplikacji

Dla Visty/ Sevena:

C:\Users\nazwa usera\AppData\Roaming\

I usuń z nich całkowicie folder "Mozilla" (Albo możesz przenieść na pulpit, nie skopiować, przenieść, żeby w razie czego, jak na nowym profilu nie będzie działać to żebyś mogła go przywrócić)

I bez reinstalowania FF otwórz go i spróbuj wczytać jakąś stronę.

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze możesz utworzyć nowy profil taką metodą, wpisz w opcji Uruchom.... (lub skrót klawiszowy Flaga+R) komendę firefox -p. Uruchomi Ci się okienko z wyborem profili, do Firefoxa, coś takiego :

post-88-0-68396300-1295129540_thumb.jpg

i w tym okienku kliknij na opcję Utwórz nowy profil...

Edytowane przez Neo
  • Lubię to 1

Opublikowano

Bardzo dziękuję Wam wszystkim za pomoc. Już jest ok :) Zanim przeczytałam 2 ostatnie wpisy odinstalowałam, ręcznie usunęłam folder w programach, wyczyściłam wszystko co się dało ATF i CCleanerem, zrestartowałam kompa, wgrałam ponownie i działa tak jak powinno być :)

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.