Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

forumowisko*pl na sprzedaż! :o

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano
Na Allegro właśnie trwa aukcja w której można nabyć podobno jedno z większych for dyskusyjnych w Polsce czyli Forumowisko.pl.

Więcej...

Bezpośredni link do aukcji

---------------

Oj ciekawie brzmią te zarobki, ale pamiętam, jak wykonałem pewną pracę dla tego forum to właściciel nie był skory do wysupłania normalnego grosza za nią. ;)

W dodatku taki krótki opis, a autor nie ustrzegł się literówek.. :lol:

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Kupujący może oficjalnie może otrzymać miano idioty, inaczej nie można nazwać człwieka który kupuję spam za 500 tyś złotych. Realnie to może za 50k by poszedł.

Generujący zarobki kilkanaście tyś./mc.

Kto o zdrowych zmysłach by sprzedał coś, co bez naszego wkładu przynosi zyski przeciętnego polaka ?

Edytowane przez macsch15
Opublikowano

Biorąc pod uwagę, że statystyki tam przedstawione są z okresu 2 lat i 1 miesiąca to nie są one w żaden sposób jakieś zadziwiająco wysokie. Sam w półtora roku wygenerowałem na swoim forum 30 milionów odsłon.

W zasadzie to forumowisko ma ruch tylko i wyłącznie z googli. Na samym forum prawie nie ma aktywnych uzytkowników. Co prawda dało by się z tego wygenerować spore dochodzy miesieczne, ale podejrzewam, że sama domena ma bana na google adsense, ponieważ uzywają mocno średniego AdKonteksta.

Opublikowano

4 miliony odsłon miesięcznie * CMP=1 zł w jakiejś sieci reklamowej = 4 000 zł miesięcznie.

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Nie koniecznie, mają reklamy Video za które sieć płaci 0,35zł. za odsłonę. Czyli nawet 6 tys za samą reklamę Video. Bo wyświetla ją tylko raz na użytkownika, a wejść unikalnych jest 2 razy mniej niż odsłon.

Myślę że nie przekraczają 10 tys za reklamy.

Opublikowano

Czyli zwroci sie przy tej cenie po jakichś 10 latach

Opublikowano

Tylko idiota kupił by to forum, jeszcze za tą cenę :D Forum bez celu i nie ma zbyt dużych możliwości jego rozwoju. Na moje oko nie warte niż 40-60 tysięcy złotych.

Gość strikepremium
Opublikowano

Lomek...Forum bez celu ? Nie wiem czy nawet tam zajrzałes i napisałes...Bo ludzie są naprawdę wporządku. No ale cena powinna byc przynajmniej 3x mniejsza...