Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie wiem czy dodac do tamtego tematu czy w nowym wiec zaryzykuje ten wybor i najwyzej scalic tematy moderator moze.

Nie wiem czemu w widoku tematow zaden avatar nie chce mi sie wyswietlic :/

Zadna opcja nie dziala czyli uplaod obrazka , obrazek z URL oraz opcja avatara z lokalnego wyboru.

Mam poprawnie ustawiony chmod dla uploads na 755 , sciezka avatara tez sie zgadza gdyz jak skopiuje adres obrazka z pustego pola to w nowym oknie poprawnie widze avatar ./ grafike.

Uzywam IPB 3.1.4 , jak narazie wszystko bylo dobrze , teraz tylko te obrazki sie zrobily przy probie uzupelnienia profilu.

Pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Nie rozumiem w czym problem:

post-1-0-54063700-1307708247_thumb.png

[ + ]

Mam poprawnie ustawiony chmod dla uploads na 755 , sciezka avatara tez sie zgadza gdyz jak skopiuje adres obrazka z pustego pola to w nowym oknie poprawnie widze avatar ./ grafike.

A nie powinno być 777?

755 też powinno być OK.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Hmhm , domyslnym stylem ucyznielm na samym poczatku styl Mystery , jak widze problem jest w skinie eh

Najwidoczniej cos zle jest poustawiane w configu stylu ?

Hmhm teraz to mam ciezki orzech do zgryzienia :P

Opublikowano

No wlasnie ticket wyslany zostal okolo 10.00 i do teraz cisza co jest chyba normalne niestety.

Zawsze tutaj znajdywalem pomoc , myslalem ze i tym razem uda sie cos wymyslec.

Skoro nikt nie wie jak pomoc to T/C w takim razie.

Opublikowano

Hm ciekawa sprawa , Avatar wyswietla sie w profilu oraz w widoku profilu.

Problem powstal po odinstalowaniu modyfikacji iPoints ktora nie dzialala na IPB 3.1.4

Czy mozliwe iz odinstalowujac ten mod moglem przypadkowo usunac powiedzmy przecinek lub cokolwiek innego co wplynelo na wyswietlanie avatara w widoku tematu ?

Pozdrawiam

Opublikowano

Eh no coz jak tutaj nie dostaje pomocy to watpie aby gdzie indziej potrafili pomoc :]

Pozostaje chyba tylko zmiana stylu , lub moze uda mi sie zamienic go na inny.

Pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Zauważyłem, że w stylu:

.sb-avatar, .avatar a img {
   opacity: 0;
}

przeźroczystość masz ustawione na 0. Ustaw na 100 i daj znać czy to coś dało. :)

Edytowane przez Gonzo
Opublikowano

Cos w tym bicie

Główne szablony :a: userInfoPane

wgralem go z czystej instalacji ipb oraz tego skinu i zadzialalo

wlasnie w modyfikacji iPoints trzeba bylo tez ten bit zmieniac wiec mozliwe iz przy odinstalowaniu poprostu przypadkowo cos zle zrobilem

pozdrawiam

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.