Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamawiałam u autora moda pewne przeróbki. Mod sam w sobie był płatny, do tego oczywiście zapłaciłam za zlecenie. W momencie odbioru mod był sprawny. Jednak obecnie nie działa tak jak powinien, a nawet gorzej niż w oryginale. Zanim wysłałam ticket, pomimo utraty tłumaczenia, które wymagało edycji pliku i skinów, zaistalowałam ponownie, sądząc, że może wykonując tłumaczenie coś niechcący usunęłam, jednak nic to nie dało. Nawet jeśli, to moja wina uważam, że autor powinien się tym zainteresować, skoro było to płatne zlecenie. W ciągu 5 tygodni doczekałam się 3 odpowedzi, z których pierwsza była prośbą o nowy ticket, druga podaniem danych to ACP, FTP itp. a w trzeciej autor raczył poinformować mnie, że nie wie dlaczego owy problem występuje, że przecież działał poprawnie, a teraz to on nie ma na czym tego przetestować, bo był do 3.1.4 a teraz mają 3.2.0 na którym testują nowe wersje swoich modów. O ile logi logowań do ACP oraz GA są wiarygodne, autor nawet nie raczył wejść na moje forum. Jednym słowem jak już wziął kasę, ma klienta w 4 literach! Nawet, gdybym chciała tego moda sprawdzić na forum testowym, to nie mam jak, bo on działa tylko z aplikacją wymagającą potwierdzenia licencji, którą mam tylko na właściwym forum. Owszem potwierdziłam, że w momencie odbioru działał, ale chyba obowiązuje jakaś gwarancja na custom mod? Jest to kluczowy dla mnie mod (jak i kilka innych jego autorstwa), bardzo mi na nim zależy, więc nie chciałam robić awantur, ale mam już po dziurki w nosie takiego supportu, a nawet czuję się oszukana. Jak to jest z tą gwarancją już po wykonaniu? Mam prawo domagać się, aby problem został rozwiązany, bez wględu na to czyja to wina, że teraz nie działa? Tak jak pisałam, najbardziej oburzające w tym wszystkim jest olewające podejście autora. Co mi radzicie w takiej sytuacji?

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano

Rzeczywiście, brzmi mało profesjonalnie. Tym bardziej, że tak jak piszesz, nie kupiłaś samego moda, ale zleciłaś jego instalację. Na Twoim miejscu opisałbym sprawę na forum IPSu podając dokładnie, że chodzi o Bouncy Servers. Tutaj nawet nie zauważy, a tam musi dbać o reputację, więc albo wytłumaczy się przeoczeniem i Ci to zrobi, albo wda się z Tobą w dyskusję, w której nie będzie miał argumentów. Opisując sprawę, powstrzymaj się jednak od zadawania pytań ;)

• Manager
Opublikowano

Jeśli podesłał gotowy plik, który jak rozumiem trzeba było tylko wysłać, to nie sądzę byś zrobiła to źle. A nawet jeśli to po coś mu te dane do FTP i ACP podawałaś.

Ja bym tutaj nie stosował takiego szantażu, że jak nie poprawi to opiszesz sprawę na forum IPSu - po prostu zrób to. 5 tygodni to nawet ja tyle nie rozpatruję reklamacji w swoich modach. ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Chodzi o to, że dopiero po jakimś czasie z niewadomych mi powodów, mod przestał działać należycie, a zaraz po instalacji wszystko było ok, wiec potwierdziłam, że zlecenie zostało wykonane tak, jak chciałam, przez co autor sugerował, że to moja wina, skoro w momencie odbioru działał. Forma jego suppurtu ewidentnie wskazuje, że olewa mój problem tylko czy jeśli to faktyczna moja wina (mówiąc "moja" mam raczej na myśli np. to że może gryzie się z jakimś innym nowo wgranym modem itp.) to czy mam prawą żądać rozwiązania problemu, który wystąpił po tym jak już potwirerdziłam, że wszystko jest ok?

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano
czy na mody udziela się "gwarancji"
? Oczywiście że tak. Kupiłaś coś co nie działa więc masz prawo to zareklamować zawsze. W tej sytuacji jest to wada zawsze podlegająca gwarancji, a najszybciej załatwisz to w miejscu, w którym może ewentualnie łatwo popsuć reputację sprzedającemu. Uprzedź go że będziesz interweniować na forum ips(oficjalnie), daj mu chwilę czasu i zmięknie :) I nie odpuszczaj, bo na ten czas jesteś oszukiwana przez sprzedawcę.
  • Lubię to 1
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.