Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Po przeniesieniu forum na inny serwer posypały się polskie znaki. Walczę z tym już dobre dwie godziny i nic z tym nie mogę zrobić.

- W ustawieniach języka ACP mam wpisane pl_PL.UTF-8

- Znaki w bazie sprzed i po imporcie wyglądają tak samo (czyli krzaczki UTF)

- Dodałem wpis w conf_global wymuszający utf8 (zmieniałem tez na latin2)

- Dodałem wpisy w plikach ips_kernel wymuszające połączenie w latin2 (zmieniałem też na utf8)

O czym zapomniałem?

E/ Wrzuciłem na localhosta - śmiga bez problemów :D

Opublikowano

Skoro na localhoście jest ok, to może baza danych ma wybrane jakieś kodowanie wymuszone które nie akceptuje PL znaków?

Spróbuj przenieść zrzut sql ipb na baze gdzie jest kodowanie utf8_general_ci i wtedy spróbować.

CREATE DATABASE `bazadanych` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;

Opublikowano

Mam kolejne dziwne zachowanie: Po przeniesieniu forum (3.1.0) posypały się jedynie polskie znaki w postach, tematach i forach. Po upgradzie do 3.1.4, krzaki pojawiły się także w ACP, statystykach itp. czyli w całej paczce językowej. No i co gorsze, w zarządzaniu językiem ACP także są krzaki :/

• Manager
Opublikowano

No to mamy problem tylko z wyświetlaniem.. Ale JAKI problem.. Może jutro na świeżo coś wymyślę.. Bo na razie to bardzo nietypowa sytuacja. Co to za serwer? Polski?

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Serwer w lh, forum przenoszone z xaa (sic!). Robię wszystkie kroki jeszcze raz, może gdzieś w tym jest moja wina.

Po wpisaniu set_charset utf8 dostaję ostrzeżenia nagłówka:

[long]Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php on line 341

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php:341) in /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 109

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php:341) in /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 120

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php:341) in /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 129

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php:341) in /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 130

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/applications_addon/other/shoutbox/sources/classes/library.php:341) in /home/platne/amfidiusz/public_html/stabilism/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 134[/long]

oraz zmianę znaków zapytania na krzaczki: GĂâĂÂłwne zaĂâoĂÂźenia (główne założenia)

Po zmianie na set_charset latin2 same znaki zapytania: G????wne za??o??enia

Po dodaniu wpisów do ips_kernela z ustaiweniem latin2 i charsetem latin2: G????wne za??o??enia

Po zmianie ips_kernel i sql_charset na utf8 - te same błędy z headerem i krzakami.

Co ja robię nie tak?