Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, tworze nowego skina na forum. Zaprojektowalem juz logo z miejscem na avatar usera po prawiej stronie. Moje pytanie jest takie czy jest możliwosc wyswietlania avatara usera na logu ? Jeżeli tak to poprosze o jakies wskazówki, jezeli nie ma czegos takiego to delikatnie prosiłbym o napisanie takiej modyfikacji bo napewno nie tylko mnie by ona sie przydała :) Coś podobnego mialem na phpbb modified by przemo i wygladalo to tak:

wa24weqikp58s1w5t2z5_thumb.jpg

Z wstawieniem w headera napewno sobie poradze sam, chodzi mi o sam kod php :)

Pozdro i please o pomoc bo bez tego to pusto jakos :D

Edytowane przez C4M3L3ON
  • Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)
$qer= $this->ipsclass->DB->query("SELECT * FROM ibf_member_extra WHERE id = " . $this->ipsclass->member['id']);
$avatar = $this->ipsclass->DB->fetch_row($qer);
$data['avatar'] = $this->ipsclass->get_avatar($avatar['avatar_location'], 1,$avatar['avatar_size'], $avatar['avatar_type']);

Edytowane przez Batman
jam_artists_button.png

• Manager
Opublikowano
Z wstawieniem w headera napewno sobie poradze sam, chodzi mi o sam kod php :)
halo :) ale gdzie i jak to dodać hmm ?

Przecież pisałeś, że sobie poradzisz.

Mówiłeś, że ze wstawieniem sobie poradzisz :D.

Właśnie. :D

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Niestety nie zrozumieliśmy się, poradzę sobie z wstawieniem kodu wynikowego w headera w HTML :) czyli np. {AVATAR} a kod php nie wiem gdzie umiescic

Edytowane przez C4M3L3ON
  • Manager
Opublikowano

Np. w sources/classes/class_display.php

Najlepiej przeczytaj sobie ten temat: http://forum.invisionize.pl/index.php?showtopic=1389 myślę, że rozwieje Twoje wątpliwości.

P.s. przenoszę działu 2.3.x. :)

---

Opublikowano (edytowane)

Aaa.. No Super dzieki za ten temacik oraz kod, myślę że poradze sobie. Jednak prosze nie zamykać tego tematu jeszcze bo jak będę miec problem to napisze tutaj.

Edytowane przez C4M3L3ON
Opublikowano (edytowane)

wstawialem ten kod

$qer= $this->ipsclass->DB->query("SELECT * FROM ibf_member_extra WHERE id = " . $this->ipsclass->member['id']);
$avatar = $this->ipsclass->DB->fetch_row($qer);
$data['avatar'] = $this->ipsclass->get_avatar($avatar['avatar_location'], 1,$avatar['avatar_size'], $avatar['avatar_type']);

w sources/classes/class_display.php i nie wiem co dalej :D .

Poza tym z tego linku co dales to wynika to ze w ten sposob kod wynikowy (Kod wynikowy czyli np. <% AVATAR %> ) mozna wstawic tylko w Board Header & Footer Wrapper a ja potrzebowalbym go wstawic w global_board_header

Edytowane przez C4M3L3ON
  • Manager
Opublikowano

Tam też można wstawić.

$avatar = $this->ipsclass->get_avatar($avatar['avatar_location'], 1,$avatar['avatar_size'], $avatar['avatar_type']);

$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = str_replace( "<% AVATAR %>"	 , $avatar						 , $this->ipsclass->skin['_wrapper']);

---

Opublikowano (edytowane)

Yyy wstawilem tylko :

$avatar = $this->ipsclass->get_avatar($avatar['avatar_location'], 1,$avatar['avatar_size'], $avatar['avatar_type']);

$this->ipsclass->skin['_wrapper'] = str_replace( "<% AVATAR %>"	 , $avatar						 , $this->ipsclass->skin['_wrapper']);

EDIT:

Kurcze zadzialało teraz gdy dodalem ten drugi kod :D

Tylko avatary mam ustawione na 250px wysokosci a logo razem ma 215px wysokosci. Czy daloby sie zrobic aby avatar byl automatycznie pomniejszany do np. 200px ?

Edytowane przez C4M3L3ON
  • Manager
Opublikowano

HTML panie kolego, HTML.

$avatar = "<b>" . $avatar . "</b>";

To jest przykład jak masz wstawić tagi HTML.

---

Opublikowano (edytowane)

Prosze bardzo :D

raiyxqjivy0hbwruir_thumb.jpg

PS: zastosowalem go na pewnym skinie ktorego calkowicie przerabiam :D Wiec niektore rzeczy przy headerze napewno ulegną zmianie

Jeszcze raz dzieki :/

Edytowane przez C4M3L3ON
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No więc tak, dziękuję za otwarcie tematu, avatar w headerze prezentuje się świetnie lecz mam jeden problem z nim związany.

Moje logo ma wysokość 210px, tak więc avatar może być max 200 wysokości, jednak miałem taki plan by avatary można było ustawiać na 150x250, po takim ustawieniu i wstawieniu tak dużego avatara (chyba każdy się domyśla co się dzieje) rozwala się logo :) Moje pytanie jest takie - czy dałoby się dopasować do tego kodu jakiś skrypcik JS zmieniający wielkość obrazka w czasie rzeczywistym oraz by zachowywał standardowe proporcje ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.