Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Polski IP.Board 3.2

Gość MotyF

Rekomendowane odpowiedzi

Na razie testuje 3.2 lokalnie i wgrywając Wasze spolszczenie mam 2 problemy.

1. Forum czyste, po prostu same pliki od 3.2, czysta baza (UTF-8) - wgrywam spolszczenie i krzaki. Wszystko ustawione w ACP na UTF-8

2. Instalacja nowego języka nie powoduje pojawienia się polskiego, tylko aktualizuje angielski o polskie słowa.

Być może to tylko moja przypadłość, ale mam dobrze skonfigurowany serwer, inne aplikacje nie mają problemu a IPB 3.2 mam "świeże".

Nikt do tej pory nie skarżył się na krzaki. U matmy4u możesz zobaczyć spolszczenie w praktyce. Coś więc masz skopane w ustawieniach.

Spolszczenie zawsze nadpisywało i będzie nadpisywać angielskie frazy. Tak wybrał IPS, nie my. Jeśli chcesz przywrócić język angielski, to na forum znajduje się tutorial.

W czym nie podobał Ci się wątek dotyczący spolszczenia?

Sent from my HTC Vision using Tapatalk

Wiem w czym problem: otóż po instalacji spolszczenie utworzyło mi drugi język English(EN) ale paczka zawierała polski tłumaczenie. Więc wystarczy przemianować nazwę na Polski(PL) i ustawić jako domyślny (ja tak zrobiłem). Bazę też mam kodowaną w utf-8

post-326-0-35637700-1311614601_thumb.png

A takie masz mieć ustawienia dla języka:

post-326-0-39339900-1311614696_thumb.png

Edytowane przez matma4u

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• 2 tygodnie później...

Spolszczenie zawsze nadpisywało i będzie nadpisywać angielskie frazy. Tak wybrał IPS, nie my. Jeśli chcesz przywrócić język angielski, to na forum znajduje się tutorial.

Chyba o czymś innym pisze niż Ty. Do wersji 3.1.X po imporcie Waszego spolszczenia zawsze obok języka angielskiego robił się polski i zawierał tylko polskie bity, angielskiego nie modyfikował.

Jeżeli tak chce IPS, jak mam zrobić forum wielojęzyczne, skoro mając angielski Wasz Polski go nadpisuje?

Coś jest nie tak, jak powinno.

Edytowane przez MotyF

• Manager

Jeżeli tak chce IPS, jak mam zrobić forum wielojęzyczne, skoro mając angielski Wasz Polski go nadpisuje?

Choćby tak.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.