Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy mógł by ktoś mi wytłumaczyć w jaki sposób utworzyć tag który powodował by że np. po wpisaniu takiego czegoś:

[MOD]Autor postu został ukarany ostrzeżeniem za wulgarne słownictwo![/MOD]

Pokazywał by się czarny tekst lecz w np. czerwonym tle? Umieszczę screena o co dokładnie mi chodzi:

fz5kdt.gif

Da się takie coś zrobić? Bardzo proszę o wszelkie wskazówki jak mam to wykonać...

2efrqsn.png

IP.Board - The Best Forum Board In The World!

Opublikowano

Hehe, Dawid jesteś niesamowity!

Lecz mam jedno pytanko odnośne tej że modyfikacji. Otóż czy jeżeli będę chciał po prostu nie dawać ostrzeżenia a np. napisać notatkę "Staraj się używać poprawnej polszczyzny." to czy będzie to możliwe? Czy to jest tylko tak że ta modyfikacja od razu po dodaniu tego TAGu dodaje ostrzeżenie użytkownikowi?

2efrqsn.png

IP.Board - The Best Forum Board In The World!

Opublikowano

Jest to zwykły BBCode. Ja używam następującego ciągu znaków:

<div style="background-color:#ff0000;width:70%adding:5px;#66CCFF;font-family:Century Gothic;font-size:12px;font-weight:bold;color:#000000">  {content}</div>

Efekt:

2wcr90p.jpg

Jeśli chcesz odwrócić kolory:

<div style="background-color:#000000;width:70%adding:5px;#66CCFF;font-family:Century Gothic;font-size:12px;font-weight:bold;color:#ff0000">  {content}</div>

Oczywiście powyższy kod wklejasz w ACP --> Management --> Add Custom BBCode --> Custom BBCode Replacement :P

Opublikowano

Przecież właśnie o to pytasz, tam zostało wszystko wyjaśnione chyba że ja tu czegoś nie rozumiem. Chcesz właśnie takiej modyfikacji, bo nie da się ustawić tagu BBCode który będzie mógł być użyty tylko przez ekipę co zostało napisane już wyżej.

Jednakże nikt nie podjął się tej że modyfikacji, aby ją zrobić; czegoś jeszcze nie rozumiesz?

// KliczeK

In, and Out.

• 1 miesiąc temu...