Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Program do nagrywania dźwięku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poszukuję programu który nagra "to co słychać" czy inaczej to co jest aktualnie odtwarzane na komputerze.

Chodzi o to że link streaming-u utworu ukryty jest we flashowym playerze. W żaden sposób nie idzie wydobyć linku, nawet wtyczkami do firefoxa.

Pozostaje mi tylko odsłuchać i nagrać dźwięk, problem w tym że potrzebny jest dźwięk dobrej (oryginalnej) jakości a wszystkie programy jakie udało mi się znaleźć mają nagrywanie w formacie WAV lub AMR.

Znacie jakiś konkretny program który potrafi nagrać taki dźwięk w formacie MP3 lub ACC/+ ?

Opublikowano

Nie wiem co jest nie tak, ale ta lista rozwijana jest pusta i nie da się jej rozwinąć. Ma kolor szary - tak jakby była nie aktywna...

Opublikowano

sorry za post za postem. Problem znajduje się w ustawieniach dźwięku. Mam sterownik Realtek HD Studio, i przyznam że totalnie nie kumam jego interfejsu, próbowałem każdej kombinacji w opcji "Nagrywanie", ale da się nagrać tylko z mikrofonu, zupełnie nie przechwytuje dźwięku z/do "słuchawek".

Może ktoś wie jak to ustawić?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Trzeba ustawić aby przechwytywalo z wejścia liniowego. I nie ustawiasz tego w programie tylko w sterownikach od dźwięku.

Edytowane przez santok92
Opublikowano

Mogę Ci pokazać jak to wygląda na sterownikach KX:

Włączenie nagrywania poprzez wejście liniowe:

3.png

Możesz także podkręcić WAVE wtedy będzie Ci nagrywało z mikrofonu i wejścia liniowego:

2.png