Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałabym zmienić pusty avatar na zdjęcie. Znalazłam w tym poście http://forum.invisionize.pl/topic/21690-rozwiazany-domyslny-avatar-w-ipboard-30x/page__view__findpost__p__129439 informację, że należy podmienić blank_avatar.gif.

Czy dobrze zrozumiałam, że mam go tak samo nazwać i nadpisać na ftp? Bo jeśli tak, co zrobić kiedy mój plik nie jest gif'em tylko png. A zmienić rozszerzenia nie mogę, bo już nie będzie transparetny.

Türkülerdir Sevdam...

Opublikowano

Czy dobrze zrozumiałam, że mam go tak samo nazwać i nadpisać na ftp? Bo jeśli tak, co zrobić kiedy mój plik nie jest gif'em tylko png. A zmienić rozszerzenia nie mogę, bo już nie będzie transparetny.

Gif też zachowuje przeźroczystość trzeba więc przekonwertować tego png. Jak masz z tym problemy, to wrzuć go na PW, to "się zrobi". :)

• Lubię to 1
Opublikowano

Dziękuję Amfidiusz, ania07 i Gonzo.

Ehhh... A wszystko sprowadza się do wyszukiwarki: http://forum.invisio...y-blank-avatar/

Gdybym w ogóle nie szukała nie podałabym tamtego linka.

Dlaczego najpierw nie spróbujesz i nie zweryfikujesz efektów zanim zadasz takie pytanie?

Bo jeśli tylko jest to możliwe wolę najpierw się upewnić niż coś zepsuć, gdyż nie należę do osób, które potem potrafią wszystko same naprawić.

Gonzo,

Ja też próbowałam, ale Irfan View w ogóle nie zachowuje dobrze przezroczystości, a Photoshopem udało się pomniejszyć z zachowaniem przezroczystości, ale tylko jako png. Być może z powodu warsty cienia było trudniej. Ale już zmieniłam w kodzie gif na png więc wszystko jest ok. Niemniej jednak dziękuję za chęci.

Türkülerdir Sevdam...

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.