Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O ile mnie pamięć nie myli, to trzeba wpisać do conf_global.php:

• Your MySQL database name
  • Your MySQL username
  • Your MySQL password
  • Your MySQL host address (usually localhost)
    bo chyba wtedy nie było kreatora instalacji. Poza tym skorzystaj z tych informacji , bo ci na php 5 inaczej nie pójdzie. :)

Opublikowano (edytowane)

To dawne czasy były, ale chyba kreatora, w którym można było wpisać te dane, jeszcze nie było. :)

Ot, zawodna pamięć i dużo różnych skryptów. :)

Edytowane przez Gonzo
Opublikowano (edytowane)
CHMODy ustawione? Prawdopodobnie uszkodzona wersja. Czy tam coś. Skąd ściągnąłeś? I dlaczego nie zainstalujesz najnowszej wersji?

Używam wersji którą kiedyś zakupiłem z czasopismem komputer świat.

a na nowszą nie posiadam funduszy chmod ustawiłem tylko pliku conf_global.php raz próbowałem ustawić 777 raz 666.

I było to samo co jest teraz....

Tak kliknąłem w ten button i nic nie reaguje wgl.

Edytowane przez Mikser
Opublikowano (edytowane)

Może bardziej otwarciej mi się rozpiszesz?

PLEASE NOTE: USING THIS INSTALLER WILL DELETE ANY CURRENT INVISION POWER BOARD DATABASE IF YOU ARE USING THE SAME TABLE PREFIX

Może to jest związane z tym?

Edytowane przez Mikser
  • Manager
Opublikowano

A co się tutaj rozpisywać - chcesz użyć jednej z pierwszych wersji IP.Board. To już (uwaga, uwaga, rzadko to piszę) - jakikolwiek inny darmowy skrypt (smf,mybb) byłby lepszy.. Akurat w tej sytuacji magiczne trzy litery (IPB) to za mało, by stawiać forum społeczności.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Posiadam MyBB i mnie nie zbyt zadowala, prosił bym dalej o rozpatrzenie tego problemu...

Instaluj phpbb3, instalowanie IPB 1 czy 2 aktualnie to strzał prosto w kolano, liczne błędy i luki bezpieczeństwa które już nie zostaną załatane to otwarta furtka dla ewentualnej konkurencji która może przejąć forum na podstawie np fimików z YT.

Opublikowano

Nie chodzi o to, że ja teraz będę to nie wiadomo jak używać ;)

Po prostu na testa chciałbym.

To też robiłem, ale nawet nie mam plików IP.Board 1.3. :o Podeślij mi na PW, to zobaczę.

Podeśle ci jak wrócę do domu.